Trump se je zahvalil Putinu za izgon ameriških diplomatov! – TOPNEWS.si

Trump se je zahvalil Putinu za izgon ameriških diplomatov!

Trump se je zahvalil Putinu za izgon ameriških diplomatov!

Na svojem drugem sestanku z novinarji, na svojem golf posestvu v New Jerseyu, je ameriški predsednik Donald Trump izjavil: „Želim se zahvaliti predsedniku Rusije Vladimiru Putinu, ker je izgnal nekaj sto zaposlenih v Veleposlaništvu ZDA, saj poskušamo zmanjšati plačni seznam“, poročajo ameriški mediji.

Predsednik Donald Trump je dejal, da je to potezo izkoristil za “zmanjšanje plačnega seznama“, številni pa so njegov komentar razumeli kot šalo.

Trump se doslej še ni oglasil v zvezi z izgonom ameriških diplomatov iz Rusije.

“Izjemno cenim dejstvo, da smo uspeli zmanjšati plačni seznam Združenih držav Amerike“, je dejal Trump in dodal, “da bodo ZDA prihranile veliko denarja“.

Pred uporabo ukrepa izgona ameriških diplomatov iz Rusije je ruski predsednik Vladimir Putin izjavil, da se bo število ameriških diplomatov v Rusiji zmanjšalo za 755 in jih bo ostalo le toliko, kot jih ima Rusija v ZDA — po 455 z vsake strani.

Putin je poudaril, da so ZDA ponovno sprejele neizzvane ukrepe (še ostrejše sankcije), da bi dodatno poslabšale odnose z Moskvo.

logo-topnews (1)

 

 

COMMENTS

Wordpress (2)
 • comment-avatar
  Milan Kecman 7 let

  Ne razumem – a tistih 500 ameriških izgnanih diplomatov sedaj ne bo dobivalo več plače? Kdo koga slepi? Verjetno Trump samega sebe.

  • comment-avatar
   gorenc 6 let

   Verjetno bodo razporejeni na druga cenejša delovna mesta,vzdrževanje veleposlaništev v tuji državi je veliko dražje.