Župan Fištravec v nedeljo na ruski kapelici – V času tragedije pa na poti iz Kranjske gore – TOPNEWS.si

Župan Fištravec v nedeljo na ruski kapelici – V času tragedije pa na poti iz Kranjske gore

Župan Fištravec v nedeljo na ruski kapelici –  V času tragedije pa na poti iz Kranjske gore

Mariborski župan Andrej Fištravec se je v nedeljo udeležil slovesnosti ob ruski kapelici. Fištravec, ki se ni rinil v prvo vrsto, je bil videti dobre volje in verjetno ni niti slutil, da bi ga lahko doletela družinska tragedija, ki se je zgodila nekaj ur kasneje, ko je bil župan po vsej verjetnosti na poti iz Kranjske gore proti Mariboru.

Fištravec je bil poleg kranjskogorskega župana, ki je bil tudi govornik na prireditvi, verjetno eden od redkih predstavnikov občinskih struktur na prireditvi na Vršiču. Po njegovem značilnem klobuku ga tako rekoč ni bilo mogoče spregledati.

Tragična prometna nesreča, v kateri je v nedeljo pozno popoldne umrla nekdanja žena župana Andreja Fištravca, Irena Polak Fištravec, se je zgodila v Malečniku. Glede na okoliščine prometne nesreče, je Irena Polak Fištravec skoraj zagotovo naredila samomor. Po vožnji preko malečniškega mostu je njeno vozilo namreč čelno trčilo v betonsko ograjo. Uradna verzija dogodkov še ni potrjena, po podatkih policije pa se je “prometna nesreča IV. kategorije zgodila v krožišču ob malečniškem mostu. Življenje je izgubila 54-letnica, udeleženo je bilo eno vozilo. Policisti so že opravili ogled kraja prometne nesreče, o svojih ugotovitvah pa bodo seznanili pristojno tožilstvo,«

V razbitinah rdečega renault clia je okoli 18:30 ure v nedeljo umrla 54-letna Irena Polak Fištravec. Nekdanja žena mariborskega župana Andreja Fištravca, s katerim pa sta se lani po desetletja trajajoči zakonski zvezi razšla, naj bi v preteklosti že poskušala narediti samomor.

topnews_logo_3

 

 

COMMENTS

Wordpress (0)