Varnostnik zalotil mlado mamico pri kraji plenic, ker ni imela denarja, da bi jih kupila: Neverjetna poteza policista! – TOPNEWS.si

Varnostnik zalotil mlado mamico pri kraji plenic, ker ni imela denarja, da bi jih kupila: Neverjetna poteza policista!

Varnostnik zalotil mlado mamico pri kraji plenic, ker ni imela denarja, da bi jih kupila: Neverjetna poteza policista!

Neka mlada mamica je kupila živila, vendar ni imela dovolj denarja, da bi kupila še plenice za svojega sinka.

Pri tem so varnostniki v Laurelu, v ameriški zvezni državi Meryland, ugotovili, da je poskušala mimo blagajne odnesti tudi 2 paketa plenic, vrednih okoli 15 dolarjev.

Policist Bennett Johns, ki se je znašel na kraju dogodka se je, namesto, da bi jo aretiral, odločil, da bo s svojim denarjem plačal plenice, je sporočila policija. Novico so takoj prenesli tudi številni ameriški mediji in televizija CNN.

“Čeprav se pogosto šalimo, da so naši policisti na terenu še vedno v plenicah, se je izkazalo, da policijski uslužbenec Johns ni plenic kupil zase”, je objavila policija mesta Laurel v soboto na Facebooku, skupaj s fotografijo policista velikega srca.

Policist Johns je takoj razumel, da se ženska, katere imena niso objavili, bori za preživetje svojega sina, je napisal tiskovni predstavnik policije Andrew Barnes. Kot nekdo, ki je odrasel z mamo samohranilko, si je v empatiji do otroka zaželel, da bi malček imel boljše življenje. “Le iz osebne ljubeznivosti, se je odločil, da mamici kupi plenice”, je dejal Barnes. “To govori o tem, kako veliko srce imajo uslužbenci naše policije”, je dodal.

Policija je še sporočila, da so po objavi dogodka prejeli številne ponudbe donacij v obliki potrebščin, kot tudi denarja, s strani državljanov, nekateri med njimi so izrazili tudi interes, da bi nagradili policista Johnsona za njegovo potezo. Zaradi zaupnosti podatkov, policija ni mogla objaviti imena mlade mamice. Glede poteze humanega policista pa po zakonu ne morejo sprejemati nagrad.

V zvezi s primerom je nato policija sprejela odločitev, da lahko državljani donirajo neposredno odvetniški pisarni Laurel Advocacy & Referral Services, Inc. (LARS), ki nudi pomoč socialno ogroženim prebivalcem Laurela v obliki socialnih pomoči.

topnews_logo_3

 

 

COMMENTS

Wordpress (0)