Pence namerava zamenjati Trumpa z oblasti: Tajno pripravlja tudi svojo inauguracijo! – TOPNEWS.si

Pence namerava zamenjati Trumpa z oblasti: Tajno pripravlja tudi svojo inauguracijo!

Pence namerava zamenjati Trumpa z oblasti: Tajno pripravlja tudi svojo inauguracijo!

Ameriški podpredsednik Mike Pence pripravlja postopek impičmenta proti Donaldu Trumpu, trdi kongresnica iz Demokratske stranke Maxine Waters.

Dva demokratska kongresnika, Al Green in Brad Sherman, sta 12. julija prva vložila zahtevo za zamenjavo predsednika Trumpa.

– Mike Pence že načrtuje svojo inauguracijo. Reince Priebus in Sean Spicer bosta izvedla proces prenosa oblasti – je napisala Maxine Waters na svojem Twiter profilu.

Bivši načelnik generalštaba Reince Priebus je odstopil, Sean Spicer je odstopil kot sekretar za tisk. Sedaj sta po besedah kongresnice Waters prevzela nekoliko drugačni vlogi, piše ameriški Independent.

Kongresnica Waters je dolgoletna kritičarka Donalda Trumpa in je bila prvi politik, ki je trdil in še vedno trdi, da so kompromitirajoči podatki o Trumpu v “ruskem dosjeju za izsiljevanje” točni.

unnamed (5)

V omenjenem dosjeju je ruska država zbrala kompromitirajoče seksualne in finančne informacije o predsedniku Trumpu. Zato je Watersova že večkrat v ameriškem Kongresu pozvala na njegovo zamenjavo.

“Trumpa moramo zamenjati. Obvezujem se za to. Trump je goljuf, lažnivec in prevarant. Moramo ga ustaviti,” je izjavila Watersova že v mesecu maju.

Kongresnika demokratske stranke, Al Green in Brad Sherman, sta 12. julija vložila zahtevo za zamenjavo predsednika Trumpa.

unnamed (6)

Trdita, da je Trump oviral pošteno preiskavo o vmešavanju Rusije v ameriške predsedniške volitve, ko je odstavil direktorja FBI Jamesa Comeya.

Da bi se začelo s postopkom impičmenta, mora slednje potrditi večina v Predstavniškem domu in dvotretjinska večina v Senatu.

Glede na to, da sta oba domova vse do sredine leta 2018 pod nadzorom Republikancev, je malo verjetno, da se bo kaj takega zgodilo.

Podpredsednik Pence se je distanciral od škandalov, ki so pretresali Belo hišo, vključno tudi takih, kot je sestajanje Donalda Trumpa Juniorja z rusko odvetnico med volilno kampanjo svojega očeta.

Doslej se je postopek impičmenta vodil le proti dvema ameriškima predsednikoma, Billu Clintonu in Andrewju Johnsonu, vendar pa Senat njune zamenjave ni odobril in sta nazadnje zaključila svoj mandat.

Richard Nixson je odstopil po aferi Watergate, še preden bi ga utegnil Kongres odpoklicati.

Kongresnico Watersovo so njeni politični nasprotniki na Twitterju med drugim vprašali tudi, ali je kaj “spila”, preden je napisala svoj tvit.

logo-topnews (1)

 

 

COMMENTS

Wordpress (0)