Župan Londona: Lahko zaustavimo Brexit! – TOPNEWS.si

Župan Londona: Lahko zaustavimo Brexit!

Župan Londona: Lahko zaustavimo Brexit!

Župan Londona Sadiq Khan je dal vedeti, da bi lahko laburisti volivcem ponudili možnost za spremembo smeri Brexita na naslednjih volitvah z obljubo, da pod njihovim vodstvom Velika Britanija ne bo zapustila Evropske unije in da bodo izvedli nov referendum na to temo.

V intervjuju za angleški časnik Guardian je župan Londona Khan dejal, da obstaja način za preprečitev Brexita.

unnamed (10)

“Da. Sem optimist. Da bi nekaj takega imelo kredibilnost v britanski javnosti, bi moral obstajati manifest Laburistov zato, da bi javnost, razumljivo, dejala – čakaj malo, glasovali smo za izstop Britanije iz EU, zdaj pa nam mahate s srednjim prstom”.

Khan ocenjuje, da bi morali laburisti “izdelati načrt”, v katero smer bo Velika Britanija šla, v kolikor bi na naslednjih parlamentarnih volitvah zmagali laburisti in da bi lahko “presegli” izid referenduma, na katerem je bil izglasovan izstop Velike Britanije iz EU. Slednje pa bi storili preprosto tako, da bi povedali, da ne želijo izstopa in da se zavzemajo za izvedbo drugega referenduma, piše ameriški Politico.

Kahn meni, da bo London zaradi Brexita nazadoval, saj je po njegovih besedah nelogično pričakovati status quo ali celo boljše koristi v odnosih z EU z načinom, da bi bila Velika Britanija izven nje.

Tiskovni predstavnik laburistov je odgovoril na Kahnov predlog z besedami, da laburisti spoštujejo izid referenduma, prenaša Politico. Počakajmo. Morda se premislijo.

logo-topnews (1)

 

 

COMMENTS

Wordpress (0)