(VIDEO) Velika Tumpova zmaga: Ameriški obveščevalci odkrili šokantne podatke – “hakanje” mailov podtaknjeno Rusom! – TOPNEWS.si

(VIDEO) Velika Tumpova zmaga: Ameriški obveščevalci odkrili šokantne podatke – “hakanje” mailov podtaknjeno Rusom!

(VIDEO) Velika Tumpova zmaga: Ameriški obveščevalci odkrili šokantne podatke – “hakanje” mailov podtaknjeno Rusom!

“Insider” NSA (National Security Agency) je odkril, da je za curljanje mailov DNC (Demokratskega nacionalnega odbora) odgovoren nekdo iz Demokratske stranke in ne ruski “hakerji”.

Po besedah agenta NSA Billa Binneya, so bili maili DNC-a prenešeni s preveliko hitrostjo (87 sekund), da bi to lahko bilo delo “hakerjev”.

Forenzične preiskave “ruskega hakanja“ računalnikov Demokratskega nacionalnega odbora lani odkrivajo, da je 5. julija leta 2016 podatke objavila oseba, ki je imela fizični dostop do računalnikov DNC-ja, nato pa jih je falsificirala, da bi inkriminirala Rusijo.

Po preverjanju metapodatkov “Gucciferjevega 2.0“ vpada v server DNC-ja 5 julija 2016 so neodvisni kibernetski raziskovalci prišli do zaključka, da je “insider” kopiral podatke DNC-a na zunanjo napravo za shranjevanje podatkov in da so bili nato vstavljeni “znaki“, ki nakazujejo, da naj bi to bila Rusija.

Ključno iz ugotovitve neodvisnih forenzičnih preiskav je zaključek, da so bili podatki DNC-a kopirani na napravo za shranjevanje podatkov s hitrostjo, ki daleč presega internetno sposobnost za daljinsko hakanje. Enake pomembnosti je tudi to, da forenziki trdijo, da je bilo kopiranje in falsificiranje opravljeno na vzhodni obali ZDA. Doslej so “mainstream” mediji ignorirali ugotovitve teh neodvisnih študij.

Neodvisni analitik Skip Folden, upokojeni programski menedžer IBM-a za informacijske tehnologije ZDA, ki je pregledal forenzične ugotovitve, je soavtor tega memoranduma. Izdelal je natančno tehnično poročilo in ga poslal v pisarne Specialnega zagovornika in državnega tožilca. Član VIPS-a, William Binney, bivši tehnični direktor Agencije za nacionalno varnost in drugi predstavniki NSA v VIPS-u so potrdili profesionalizem neodvisnih forenzičnih odkritij.

Nedavne forenzične študije zapolnjujejo ključno praznino. Ostaja misterij zakaj je FBI zanemaril opraviti neodvisno forenzično preiskavo originalnega materiala “Guccifer 2.0“ – kot tudi pomanjkanje kakršnegakoli znaka, da so “izbrani analitiki“ FBI, CIA, in NSA, ki so napisali “Oceno obveščevalne skupnosti“ 6. januarja 2017, posvetili kakršnokoli posebno pozornost forenzični analizi.

unnamed (6)

Opomba: Bilo je toliko konfliktnih obtožb glede “hakanja”, da želimo razjasniti primarni fokus tega memoranduma. Fokusiramo se posebej na domnevno Gucciferjevo 2.0 “hakanje“ serverja DNC-a 5. julija 2016. V prejšnjih VIPS memorandumih smo govorili o pomanjkanju kakršnihkoli dokazov, ki bi povezovala domnevna “hakanja” Gucciferja 2.0 in WikiLeaksa in smo zahtevali posebej od predsednika Obame, da razkrije kakršnekoli dokaze, da je WikiLeaks dobil podatke DNC s strani Rusov.

Ko je bil Obama opozorjen glede te točke na svoji zadnji tiskovni konferenci (18. januara), je “zaključke obveščevalne skupnosti“ opisal kot “neutemeljene,“ čeprav je ocena obveščevalne skunosti z dne 6. januarja letos poudarila “veliko prepričanje“ v to, da je ruska obveščevalna služba “prenesla material o DNC WikiLeaksu.“

Obamin pristop ni bil presenečenje za nas. Nam je bilo že zdavnaj jasno, da je razlog zaradi katerega ZDA nimajo dovolj dokazov o transferju “ruskega hakanja“ WikiLeaksu ta, ker ni bilo takega transferja. V glavnem na osnovi kumulativno edinstvene tehnične izkušnje naših bivših kolegov NSA, že skoraj leto dni lahko govorimo, da so podatki DNC prišli do WikiLeaksa s pomočjo kopiranja/curljanja, s strani “insiderja” DNC (vendar skoraj zagotovo ni bila v igri ista oseba, ki je 5. julija 2016 kopirala podatke DNC).

Iz dostopnih informacij zaključujemo, da je isti “insiderski” DNC proces kopiranja/curljanja bil uporabljen na dva različna načina, s strani dveh različnih entitet, za dva različna namena:

1. “insidersko” curljanje WikiLeaksu, preden je Julian Assange 12. junija 2017 najavil, da je imel dokumente DNC in da je načrtoval njihovo objavo (kar je tudi storil 22. julija) – predpostavlja se, da je bil cilj izpostaviti močno pristranskost DNC-ja do kandidature Clintonove,

2. zasebno curljanje z dne 5. julija leta 2016, da bi se preventivno kompromitiralo karkoli, kar bi Wikileaks kasneje lahko objavil na način, da bi se “pokazalo“, da je to prišlo s strani “ruskih hakerjev.“

Neodvisno forenzično delo, ki je bilo pravkar zaključeno, je usmerjeno na kopiranje podatkov (ne hakanje) s strani osebe iz sence, z imenom “Guccifer 2.0.“ Forenzika je pokazala na to, kar zgleda kot “obupan” trud, da se “obtoži Ruse“ za objavo zelo neprijetnih mailov DNC in to tri dni pred Demokratsko konvencijo lanskega julija. Z obzirom na to, da je vsebina mailov DNC pokazala na pro-Clintonovo pristranskost, je njena kampanja videla neverjetno potrebo preusmeriti pozornost z vsebine na izvor – oziroma na to kdo je “hakal“ maile DNC? Kampanjo so z entuziazmom podpirali poslušni “mainstream“ mediji.

unnamed (7)

“Rusi“ so bili idealni krivci. In ker je šef WikiLeaksa, Julian Assange, 12. junija 2016, objavil “Imamo maile povezane s Hillary Clinton, ki čakajo na objavo,“ njena kampanja pa je imela več kot mesec dni časa, da vstavi svoja” “forenzična dejstva“ in “napumpa” medije, da zvalijo krivdo na “rusko vmešavanje.“ Šef PR-a gospe Clinton, Jennifer Palmieri, je pojasnila, kako je uporabljala vozilo za golf, da bi naredila krog na konvenciji. Napisala je, da je njena “misija bila, da se tisk usmeri na nekaj, kar tudi mi ocenjujemo, da je težko izvesti: možnost, da Rusija ni samo “hakala” in ukradla maile DNC, temveč, da je to storila, da bi pomaga Donaldu Trumpu in škodila Hillary Clinton.“

Neodvisni kibernetski raziskovalci so sedaj zaključili forenzično analizo, ki jo obveščevalni analitiki niso izvedli, pa bi jo morali, ne pa da so se “izbrani“ obveščevalni analitiki zadovoljili s pavšalno “oceno“. Za razliko od tega, so neodvisni raziskovalci kopali zelo globoko in prišli do dokazov iz metapodatkov, ki so jih našli v zapisniku o domnevnem ruskem “hakanju”.

Odkrili so, da domnevno “hakanje“ DNC-ja s strani Guccifera 2.0, ni bilo hakanje niti s strani Rusije, niti kogarkoli drugega, temveč izvira iz kopije (z zunanje naprave za shranjevanje) “insiderja”. Podatki so pricurljali potem, ko so bili ponarejeni, da bi pokazali na Rusijo. Ne vemo, kdo ali kaj je Guccifer 2.0.. Morda bi morali vprašati FBI?

12. junija 2016: Assange najavi, da bo Wikileaks objavil “maile, povezane s Hillary Clinton.“

13. junija 2016: Izvajalec DNC, Crowdstrike, s sumljivimi profesionalnimi zapisi in večstopenjskimi nasprotji interesov objavi, da je na DNC serverju najden virus in trdi, da obstajajo dokazi, da so ga postavili Rusi.

14. junija 2016: Istega dne, “Guccifer 2.0“ potrdi izjavo DNC; prizna odgovornost za “hakanje;“ trdi, da je vir Wikileaksa in objavi dokument, za katerega so forenzične ugotovitve pokazale, da je sintetično umazan z “odtisi ruskih prstov.“

Ne mislimo, da je bilo časovno obdobje med 12. in 15. junijem gola slučajnost. Namesto tega, se usmeri pozornost na začetek preventivne poteze za povezovanje Rusije s čemerkoli, kar bi lahko WikiLeaks utegnil objaviti, da bi se “prikazalo“, da slednje izvira s strani ruskega “hakanja”.

5. julija 2016: Zvečer, po vzhodnoevropskem poletnem času, nekdo, ki dela v časovni coni vzhodnega poletnega časa z računalnikom, neposredno povezanim z DNC serverjem ali lokalno mrežo DNC, je kopiral 1.976 megabajtov podatkov v 87 sekundah na zunanjo napravo za shranjevanje podatkov. Ta hitrost je mnogo hitrejša, kot pa je to fizično mogoče izvesti s “hakanjem”.

Domnevno “hakanje“ DNC s strani Gucciferja 2.0 (samo-razglašenega vira WikiLeaksa) ni bilo “hakanje” s strani Rusije, niti kogarkoli drugega, temveč je bil izveden prenos kopije DNC podatkov na zunanjo napravo za shranjevanje podatkov. Še več, forenzika, izvedena na metapodatkih, odkriva, da je obstajala sintetična vstavitev, z uporabo ruske šablone, z jasnim ciljem pripisati te podatke “ruskemu “hakanju”. To vse je bilo opravljeno v časovni coni vzhodne ameriške obale.

V intervjuju za NBC se je bil Putin dokaj pripravljen pozabavati z vprašanji, ki zadevajo vrste kibernetskega orodja, ki je bilo razkrito v objavah “Vault 7 (WikiLeaksa),“ samo, da bi dal vedeti, da je z njimi seznanjen. Putin je poudaril, da današnja tehnologija omogoča, da se “hakanje“ lahko zamaskira in zakrije do te mere, da nihče ne more ugotoviti porekla “hakanja”. In obratno, možno je podstaviti katerikoli entiteti ali kateremukoli posamezniku na način, da vsi mislijo, da je ta oseba pravi izvor napada.“

“Hakerji so lahko povsod,“ je dejal Putin. “Morda obstajajo v ZDA “hakerji”, ki zelo spretno in profesionalno transferirajo denar v Rusijo. Si lahko predstavljati takšen scenarij“

Zaključek: V preteklih desetih letih, je bil duh ameriškega obveščevalnega poklica omajan v javnosti to te mere, da se neodvisna analiza smatra kot nemožna. Iz tega razloga podajamo to zanikanje, ki se nanaša na vse tisto, kar v VIPS-u govorimo in delamo: Nimamo političnega cilja, naš edini namen je, da širimo resnico, ko je to nujno potrebno, da bi s strani naših bivših obveščevalnih kolegov tako lahko zahtevali, da prevzamejo odgovornost, sporoča skupina neodvisnih analitikov.
logo-topnews (1)

 

 

COMMENTS

Wordpress (0)