Na vidiku poroka med Bratuškovo in Židanom – TOPNEWS.si

Na vidiku poroka med Bratuškovo in Židanom

Na vidiku poroka med Bratuškovo in Židanom

V javnosti se že kar nekaj časa ugiba o tem, da naj bi nekdanja predsednica vlade in zdajšnja poslanka pri skupini nepovezanih poslancev Alenka Bratušek prestopila k Socialnim demokratom. Po zadnjih informacijah, naj bi bila pogajanja zelo intenzivna. Bratuškova poleg svoje kandidature zahteva še mesto na kandidatni listi SD za Romana Jakliča, generalnega sekretarja Jerneja Pavliča ter poslanko dr. Mirjam Bon Klanjšček.

Stranka Zavezništvo socialno-liberalnih demokratov (krajše Zavezništvo) je na državnozborskih volitvah leta 2014 s 4,38 % glasov prejela 4 poslanske mandate. Zavezništvo se na naslednjih volitvah 2018 vsekakor ne bi prebilo v parlament in ponovilo rezultata iz leta 2014 tako, da pravzaprav odločitev Bratuškove ne bi smela biti težka.

Zanimivo je, da je na kongres njene stranke Zavezništva socialno-liberalnih demokratov ob ustanovitvi namreč prišel tudi poslanec SD Jan Škoberne. Na kongres so povabili vse parlamentarne stranke z leve sredine, od SMC do ZL. Udeležili so se ga samo Socialni demokrati. Špekulacije o njenem povezovanju s stranko SD vsekakor niso nove.

Spomnimo, da so v preteklosti tako k strankini poslanski skupini že prišli nekateri izkušenejši politiki. Pred desetimi leti so to storili Anton Rop, ki je kot Bratuškova pred tem, že bil na položaju predsednika vlade, Darja Lavtižar Bebler, Marko Pavliha in Milan M. Cvikl. Vsi omenjeni so takrat prestopili oziroma prišli iz LDS-a.

Toda problem je v preteklosti nastal, ker so v SD želeli k sebi pridobiti samo Bratuškovo, ne pa tudi strankinega ustroja. Temu pa Bratuškova takrat ni bila najbolj naklonjena, saj bi morala zapustiti stranko, katere ustanoviteljica in predsednica je. Bratuškova sicer ni nikoli povsem izključila sodelovanja s SD, ki pa je sedaj očitno v finalni fazi. Očitno bo Bratuškovi uspelo na kandidatno listo spraviti vsaj tri ali štiri strankarske kolege oziroma kolegice.

logo-topnews (1)

 

 

COMMENTS

Wordpress (10)
 • comment-avatar
  Iva 7 let

  “Bratuškova poleg svoje kandidature zahteva še mesto na kandidatni listi SD za Romana Jakliča, generalnega sekretarja Jerneja Pavliča ter poslanko dr. Mirjam Bon Klanjšček.”

  Le tako bo kot poslanka preživela (ni edina iz bazena bivše LDS in derivatov), ambicije so še vedno velike, Pavlič pa njena “roka”.
  Glede M. B. Klanjšček bo popustila (vedno zahtevaš več in se delaš dobrega ko popustiš), saj je v NG kandidat SD Matjaž Nemec, Mirjam, ki nima širine in razgledanosti in znanja, pa ima itak pogoje za penzijo.
  Me zanima kakšna bo trgovina glede Jakliča?

  • comment-avatar
   KIKI 7 let

   A se bo tovarišica spet samokandidirala in samoizvolila? Da se ne bo potem jokcala, ko jo bo
   kakšen komi Han pokavsal in za njim še smrdljivi Židan? Kaj bo pa njen “tihi”partner rekel,
   ko se mu mamika tako na veliko prodaja? A on ima tudi kakšno državno službico?

 • comment-avatar
  milanček 7 let

  to mi deli tastara, dosedaj si še vse zjebala, uničila, boš pa še to komunajzarsko strnako poslala k hudiču! Milan te ima rad!

 • comment-avatar
  mginko 7 let

  Nič novega za rdeč lumpenproletariat. Iz cveta na cvet, kjer se da še kaj posesat, je.. se jim za rajo.
  Žalostno, da narod to zelo počasi dojema. Pa vendar – še verjamem v narod, da se prebuja in ZBUDI SE !

 • comment-avatar
  von Rhein 7 let

  Zanimivo bi bilo vedeti kaj dolguje Jakliču in Pavliču (ta bi s seboj privlekel še mamo),da jih namerava povsod vlačiti za seboj kot stare uvožene kufre. Bleferji in nesposobneži,ki o kakršnem kloli koristnem delu nimajo pojma,mislijo,da delo pomeni njihov cajtung DELO.

 • comment-avatar
  Andrej 7 let

  Začel se je kravji sejem in bal hkrati , naprodaj so tudi mladi bikci in voli , ki želijo biti vol(jen)i !

 • comment-avatar
  KIKI 7 let

  Oh, preljuba, draga, mila,
  Lenčka spet dviguje krila,
  prav visoko in na široko
  razkaže jamo jim globoko….

  Slini tam se mali Đoko,
  zanj je malo pregloboko,
  naj prej poskusi petelin,
  da ostal mu bo spomin…

  da je res globoko zaoral,
  ko se v trdo temo je podal;
  ni vedel, da bo cel hudič,
  če mu bo odpovedal tič!,,,

  Baba se bo maščevala,
  in drugič drugemu bo dala,
  tistmu, ki pravo ima ležišče,
  tistmu, ki kariero ji že išče!..

 • comment-avatar
  Aton 7 let

  Prevelike količine terana…

 • comment-avatar
  Oregon 7 let

  mama vedno rekla, da vedno drek drek najde, da skup smrdita

 • comment-avatar
  mirodel 7 let

  V sili pa hudič res muhe žre. Prodati svoja načela za kariero je pa res nizkotno, sploh od ljudi, ki so nas v preteklosti že vodili, pa čeprav v napačno smer.