Po Alešu Primcu in Viliju Kovačiču tudi Bojan Požar v gibanje “Druga priložnost, tvoja prihodnost” – TOPNEWS.si

Po Alešu Primcu in Viliju Kovačiču tudi Bojan Požar v gibanje “Druga priložnost, tvoja prihodnost”

Po Alešu Primcu in Viliju Kovačiču tudi Bojan Požar v gibanje “Druga priložnost, tvoja prihodnost”

Po Alešu Primcu in političnem Gibanju za otroke in družine, ki je kasneje preraslo v politično stranko GOD – Glas za otroke in družino in Viliju Kovačiču, predsedniku društva Davkoplačevalci se ne damo in Domoljubni TIGR tudi Bojan Požar ustanavlja gibanje Druga priložnost, tvoja prihodnost.

Danes bo jasno ali je Slovenija dobila še eno politično stranko novinarja in publicista Bojana Požarja, ki ustanavlja gibanje Druga priložnost, tvoja prihodnost. Čeprav je Požar že nekajkrat zanikal, da se bo politično aktiviral, pa so mu nekateri blogerji že čestitali za ustanovitev politične stranke. Med drugimi mu je preko Twitterja čestital tudi Žiga Turk.

Na izrecno vprašanje portala Siol.net, ali bo gibanje Druga priložnost, tvoja prihodnost postalo stranka, je Bojan Požar pred tednom dni dejal, “da je za odgovor na vprašanje, ali se bo iz gibanja razvila stranka, še prezgodaj. Gibanje je povabilo vsem (aktivnim) državljanom, da se mi pri tem pridružijo. Ta trenutek ne gre za vstop v politiko, ampak za pritisk na politiko.”

Maja letos so odvetnik Franci Matoz, novinar Bojan Požar ter sin enega od oškodovanih Iztok Felicijan zaradi pozabljenih oporok na slovenskih sodiščih ustanovili Društvo za odpravo krivic zaradi založenih oporok. Društvo naj bi bilo vsem, ki so oškodovani zaradi pozabljenih oporok, nudilo brezplačen pravni nasvet.

Bojan Požar pa se je politično in družbeno aktiviral, ko sta s Francijem Matozom na Ustavno sodišče vložila pobudo za oceno ustavnosti ti. lex Magna. Ustavno sodišče je sicer pred dnevi zavrglo pobudo novinarja Bojana Požarja za začetek postopka za oceno ustavnosti Zakona o zagotavljanju pogojev za izvedbo investicije Magne Steyr v Občini Hoče – Slivnica.

Na izrecno vprašanje VV Faktorja Bojanu Požarju junija letos ali ima politične načrte in ali bo kandidiral za Župana Hoč ali župana Maribora je Požar odgovoril. “Nimam, tu sta lahko Fištravec in Soršak popolnoma pomirjena. Jaz imam stalno bivališče v Ljubljani, začasno v Hočah. Ne mislim kandidirati niti za župana Hoč, niti Maribora. Čeprav je res, da k meni dnevno prihajajo ljudje in me prosijo za mojo podporo pri kandidaturi za župana Hoč in Maribora, samo nisem še še odločil koga bom podprl.”

Ali bo gibanje preraslo v politično stranko, bo bolj jasno danes. Po naših informacijah lahko skoraj zagotovo deponiramo napoved da bo. Požar pravi, da bo svojo pozornost namenjal varnosti in čistosti okolja ter zanesljivi oskrbi s pitno vodo in zdravo hrano. To so namreč cilji, kamor se usmerja novoustanovljeno gibanje Druga priložnost, tvoja prihodnost. “Vztrajal bom, da morajo pravila veljati za vse enako. Pri tem je najpomembnejša zaščita ranljivih živih bitij, ki si ne morejo pomagati sama,« je Požar zapisal v manifestu gibanja.

Prestop novinarjev v politiko sicer pri nas ni nekaj neobičajnega, saj so recimo Melita Župevc LDS, Desnis Sarkić SD, Matej Hlebš SDS, Matic Cvelbar NSI, Gregor Jagodič SMC, v glavnem postali piarovci ali tiskovni predstavniki.

Od resnih prestopov v politiko velja omeniti Ljerko Bizilj, ki je kot neodvisna poslanka 1995, nadomestila Dimitrija Rupla, od februarja 1996 pa poslanska LDS in Mira Petka, ki je kot novinar Večera prav tako postal poslanec. Prestop Bojana Požarja v politiko je sicer drugačen, saj ne vstopa v etablirano politiko v smislu političnih strank, ampak ustanavlja svoje gibanje Druga priložnost.


logo-topnews (1)

 

 

COMMENTS

Wordpress (2)
 • comment-avatar
  Aleksander Jakopič 7 let

  Pri Požarju sem ostal pri novici, da bo objavil knjigo o Pahorjevih nečednostih, za kar je že zbiral prednaročila … Knjige ni bilo, Bojanovi so se pa opomogli in tudi preselili v Skakalnico in Pahor je lahko postal Predsednik?!? Povprašam danes na tiskovki …

  • comment-avatar
   Aleksander Jakopič 7 let

   O Pahorjevih izpadih knjige nikoli ni pisal, odo pa mu sestavlja še dandanes, sem izvedel na tiskovki in to ni povezno s selitvjo v dvosobno stanovanje (kvadratura je pomembna) Skakalnice. Novo pa je to, da je tokrat priznal, da s prednaročilom ni uspel in da knjige nihče ni naročil, po prejšnjih informacijah je namreč nekaj prednaročil pobral. Sicer pa smo izvedeli, da se pripravlja Drnovškova strategija z Janševsko izvedbo prek TV3 – Gibanje sešitega, svetlo temno rdečega srca za 2. priložnost, odgovoril pa ni, kako je prišel do oddaje VV faktor na TV3, ki jo bo Požarjev poslej zlorabljal za svoje cilje brez ideologije in odvečne filozofije. Pa da skakal ne bo, bo pa pritiskal na skakalce, ali kot sam pravi ne bo politik, bo pa nanje pritiskal. Kar ni uspelo Drnovšku s Pogačnikom niti ne uspeva Janši s samim sabo in No’r’oTv bo Bojanu zagotovo, saj ga podpira žena Barbara in bodoča exelenca slovenskega novinarstva 5rač … Stric Matos bo pa poslej igral kučana . moža v senci. In to desni senci.