Bliža se konec Trumpove vladavine: Ameriški predsednik bo moral odstopiti zaradi kazenskega pregona?! – TOPNEWS.si

Bliža se konec Trumpove vladavine: Ameriški predsednik bo moral odstopiti zaradi kazenskega pregona?!

Bliža se konec Trumpove vladavine: Ameriški predsednik bo moral odstopiti zaradi kazenskega pregona?!

Vodilni ameriški profesor ustavnega prava na Univerzi Columbia je izjavil, da bo Donad Trump prisiljen odstopiti zaradi ustavne krize, ki sta jo povzročila njegov sin in zet, piše Evening Standard.

Seveda se to v tem trenutku zdi kot zadnja opcija, vendar se bo po vsej verjetnosti moral ameriški predsednik odločiti za to potezo, da bi rešil svoje otroke pred zaporom in sebe pred kazenskim pregonom, meni profesor Fhilip Bobbitt.

Burja se nikakor ne poleže, vendar je Trumpov odvetnik kategoričen: Nič ni bilo nezakonitega v srečanju Trumpa juniorja z Rusi!

E-maili Trumpovega sina so pred kratkim odkrili, da se je lansko leto sestajal z rusko odvetnico Natalijo Veselnickajo, prisotna pa sta bila tudi Trumpov zet Jared Kushner, kot tudi Poul Manafort, tedanji vodja republikanske kampanje. Donald Trump Jr. je odgovoril na ponudbo “inkriminirajočih informacij” o Hillary Clinton, da je z njo “navdušen”.

Njegov cilj je ustvarjanje dinastije

“Kakršnikoli so že bili cilji Trumpove kampanje, je že dolgo jasno, da je njegov največji cilj ustvarjanje dinastije, potem ko je uničil dve vladajoči dinastiji v svoji predsedniški kampanji. Odstop se trenutno zdi kot zadnja opcija, vendar se bo moral predsednik po vsej verjetnosti odločiti za tako potezo, da bi rešil svoje otroke pred zaporom in sebe pred kazenskim pregonom,” meni profesor Fhilip Bobbitt.

V kolikor pride do odstavitve, bo to zaradi ponujanja podkupnine

Profesor Bobbitt trdi, da bi bil odstop najboljša opcija za “izhod iz nereda”, ki so ga ustvarile obtožbe glede dogovarjanja z Rusijo med predsedniškimi volitvami. Bobbitt prav tako pove, da bo, v kolikor pride do odstavitve namesto odstopa, Trump odpoklican zaradi ponujanja podkupnine.

“Trump je Comey-u dejal, da bo razmisli o tem, ali ga bo pustil na položaju direktorja FBI-a in zatem od njega zahteval ustavitev preiskave glede sodelovanja z Rusijo med predsedniško kampanjo. To pomeni ponujanje podkupnine na enak način, kot je Nixon ponudil sodniku napredovanje za kooperativnost na sodišču,” ocenjuje Bobbitt.

Fhilip Bobbitt je nečak 36. ameriškega predsednika Lyndona Johnsona in ugledni ustavni teoretik s tremi diplomami, univerz Princeton, Yale in Oxford. Služboval je kot posebni svetovalec vsem predsednikom (Fordu, Carterju, Reaganu, Bushu starejšemu, Clintonu in Obami), ki so predsedovali po preteku mandata njegovega strica, razen 37. predsedniku ZDA Nixonu, 43. Georgu Bushu in 45. Donaldu Trumpu.

logo-topnews (1)

 

 

COMMENTS

Wordpress (0)