Podpora ameriškemu predsedniku Trumpu po šestih mesecih padla na rekordno nizko raven – TOPNEWS.si

Podpora ameriškemu predsedniku Trumpu po šestih mesecih padla na rekordno nizko raven

Podpora ameriškemu predsedniku Trumpu po šestih mesecih padla na rekordno nizko raven

Podpora ameriškemu predsedniku Donaldu Trumpu, je po šestih mesecih na čelu največje svetovne sile, padla na rekordno nizkih 36 odstotkov, je pokazala najnovejša skupna raziskava javnega mnenja Washington Posta in ABC Newsa, njene rezultate pa so objavili v včeraj.

Podpora ameriškemu predsedniku je padla z 42-ih odstotkov, kolikor je znašala še meseca aprila.

Istočasno je po podatkih iz raziskave za 5 odstotkov naraslo število tistih, ki ne podpirajo ameriškega predsednika in sedaj znaša njihovo število 58 odstotkov.

Od vseh vprašanih anketirancev jih je 48 odstotkov navedlo, da “močno ne odobravajo” trenutno opravljanje dolžnosti ameriškega predsednika.

Najnovejša raziskava kaže tudi, da skoraj polovica Američanov (48 odstotkov) meni, da je vodilni položaj njihove države v svetu slabši odkar je Trump prevzel funkcijo predsednika januarja letos, v primerjavi s 27-imi odstotki tistih, ki menijo, da je vodilni položaj ZDA v svetu sedaj močnejši.

Polovica Američanov, 50 odstotkov vprašanih, ocenjuje, da 45. ameriški predsednik opravlja predsedniško dolžnost slabše od večine njegovih predhodnikov, medtem ko jih le nekaj manj kot 25 odstotkov meni, da Donald Trump predsedniško dolžnost opravlja boljše kot njegovi predhodniki.

Približno enak odstotek jih meni, da Trump dolžnost predsednika opravlja enako dobro kot njegovi predhodniki, je objavil Washington Post.

55 odstotkov vprašanih pa je ocenilo, da Trump ni uresničil vidnejšega napredka pri uresničevanju zastavljenih ciljev.

logo-topnews (1)

 

 

COMMENTS

Wordpress (0)