Trump si je premislil: Kar sem se dogovoril s Putinom ni nujno, da se bo zgodilo! – TOPNEWS.si

Trump si je premislil: Kar sem se dogovoril s Putinom ni nujno, da se bo zgodilo!

Trump si je premislil: Kar sem se dogovoril s Putinom ni nujno, da se bo zgodilo!

Predsednik ZDA Donald Trump je umaknil besedo glede dogovora s Putinom, da bosta ZDA in Rusija ustanovili enoto za kibernetsko varnost. Slednje je objavil na Twiterju samo dan za tem, da ne misli, da bi se to lahko uresničilo. Trump je tvit objavil samo nekaj ur za tem, ko so se je vsul plaz kritik z republikanske strani, češ da se Moskvi ne more verjeti.

Trump je v včeraj napisal na Twitterju, da sta s predsednikom Rusije Vladimirjem Putinom ob robu Vrha G20 pogovarjala o oblikovanju enote za kibernetsko varnost, da bi se tako poskušali izogniti problemom, kot je na primer bilo domnevno rusko vmešavanje v ameriške predsedniške volitve.

Idejo so takoj kritizirali republikanci, ki so postavili vprašanje, ali naj ZDA sodelujejo z Moskvo potem, ko se je zgodilo domnevno rusko vmešavanje v ameriške predsedniške volitve novembra lani.

Trumpovi svetovalci, med katerimi sta tudi državni sekretar ZDA Rex Tillerson in minister za finance Steven Mnuchin, ki sta ameriški javnosti pred kratkim poskušala pojasniti Trumpovo idejo.

Mnuchin je v soboto dejal, da sta se Trump in Putin dogovorila, da ustanovita kibernetsko enoto, ki bo odgovorna, da ne bi prihajalo do kakršnegakoli vmešavanja in da bosta državi sodelovali glede kibernetske varnosti.

Trump je kasneje, v nedeljo, po odzivu republikancev, s tvitom, poskušal “pomiriti idejo”, ki jo je imel skupaj s Putinom med pogovorom ob robu Vrha G20 v Hamburgu.

“Dejstvo, da sva se s predsednikom Putinom pogovarjala o enoti za kibernetsko varnost, ne pomeni, da mislim, da se to lahko zgodi. Se ne more”, je napisal Trump na Twitterju in hkrati spomnil, da dogovor o ustavitvi ognja v Siriji pa se je.

logo-topnews (1)

 

 

COMMENTS

Wordpress (0)