Putin o Trumpu: V živo je popolnoma drugačen! – TOPNEWS.si

Putin o Trumpu: V živo je popolnoma drugačen!

Putin o Trumpu: V živo je popolnoma drugačen!

Predsednik Rusije Vladimir Putin je včeraj povedal, da je ameriški predsednik Donald Trump popolnoma drugačen v živo, kot na televiziji in še enkrat pojasnil, da se Rusija ni vmešavala v predsedniške volitve v ZDA.

Po srečanju z ameriškim predsednikom Putin smatra, da obstaja temelj za uresničitev vsaj delnega sodelovanja z Washingtonom, poroča Reuters.

Putin je še povedal, da sta se s Trumpom dogovorila za vzpostavitev delovne skupine za sodelovanje na področju kibernetske varnosti.

putin trump 12

Putin je novinarjem povedal, da je Trump postavil številna vprašanja o domnevnem vmešavanju Rusije v ameriške predsedniške volitve in da se je potrudil, da bi dal Trumpu zelo natančen odgovor in da mu se zdi, da je predsednik ZDA deloval zadovoljno.

“Trump je postavil številna vprašanja o tem. Odgovoril sam na sva vprašanja, kot sem lahko. Zdi se mi, da je to sprejel in da se je strinjal, vendar morate o tem vprašati njega, kako je to dojel”, je povedal Putin.

putin trump 13

Ruski predsednik je še povedal, da so ZDA glede vprašanja Sirije postale bolj pragmatične.

“S pomočjo Irana, Turčije in sirskega vodstva je možno sprejeti nadaljnje korake v zvezi z reševanjem krize v Siriji”, je dejal Putin.

“Imela sva zelo, zelo dober pogovor in kot kaže, se bo nadaljeval”, je povedal Trump in dejal, da obstaja upanje, da se bo “zgodilo veliko pozitivnih stvari”. Na koncu pogovora je Trump dejal: “Velika je čast biti z Vami” in ponudil roko ruskemu predsedniku. “Spasibo”, je dejal Trump v nekem trenutku pred kamerami.

“Sestajanje v živo je zelo pomembno, ko gre za delikatne teme”, je povedal ruski predsednik.

putin trump 14

AP je nakazala, da naj bi se oba predsednika med sestankom tudi dogovorila o prekinitvi ognja, ki naj bi začel veljati 9. julija ob 12.00 po lokalnem času v Damasku.

Sestanku obeh predsednikov sta prisostvovala tudi ameriški državni sekretar Rex Tillerson in ruski zunanji minister Sergej Lavrov. Večino pogovora pa sta predsednika govorila sama, le v prisotnosti prevajalcev.

logo-topnews (1)

 

 

COMMENTS

Wordpress (0)