Bill Gates: Angela Merkel uničuje EU! – TOPNEWS.si

Bill Gates: Angela Merkel uničuje EU!

Bill Gates: Angela Merkel uničuje EU!

Gates, ustanovitelj podjetja Microsoft, težek 89 milijard dolarjev, je sporočil v intervjuju za nemški dnevnik Die Welt, da EU ne more več nadaljevati s politiko sprejemanja beguncev in da mora ustaviti njihov priliv.

bill gates

Poglabljanje krize

Gates je opozoril, da politika kanclerke prispeva k poglabljanju krize, saj bo še več imigrantov iz Afrike krenilo proti Evropi, da bi si ustvarili boljše življenje.
“Kanclerka Merklova po eni strani želi demonstrirati velikodušnost Nemčije in tako sprejema begunce. Vendar, vse večja kot je velikodušnost, vse več ljudi želi zapustiti Afriko. Nemčija ne more več sprejemati vseh tistih, ki želijo priti. Zaradi tega mora Nemčija, kot tudi ostale evropske države, preprečiti prihod imigrantov na Staro celino,” je povedal Bill Gates.

ujetnistvo

Merklova je bila tudi doslej tarča številnih kritik zaradi odločitve, da se v Nemčijo dovoli vstop preko milijona beguncem v zadnjih treh letih.

Italija na udaru

Po zaprtju tako imenovane balkanske rute se je kriza zaradi beguncev preselila v Italijo, v katero je preko Sredozemskega morja samo od začetka letošnjega leta vstopilo okoli 90.000 beguncev, kar je za 20 odstotkov več kot v enakem obdobju leta 2016.

refugees welcome1

Oblasti v Rimu so zahtevale nujno pomoč Bruslja, Avstrija pa se je odločila, da bo na mejo z Italijo poslala vojsko, da bi preprečila prihod beguncev na avstrijska tla.

Dejstva glede beguncev, ki si želijo v Evropo

Trenutno se približno 2,5 milijona beguncev poskuša prebiti do Evrope. Od začetka leta 2017 se je v Sredozemskem morju utopilo 3.174 imigrantov, ki so želeli v Evropo. V Nemčiji živi 9,8 milijona ljudi, ki so po poreklu tujci. Prišleki predstavljajo celo 12 odstotkov skupnega števila prebivalcev Nemčije. Približno dva milijona Turkov predstavlja najštevilčnejšo imigrantsko skupino.

Logično sklepanje

Neodgovorna je politika, ki pušča vrata odprta novim imigrantom in nato ne pričakuje, da se bodo južno-evropske države zlomile pod njihovo težo, za nameček pa od ostalih evropskih držav zahteva “pravično” porazdelitev kvot, še posebej tistih imigrantov, ki jih sama ne bi rada sprejela. V kolikor Evropska unija ne more uspešno reševati begunske problematike, mora sosednjim in tretjim državam jasno sporočiti, da ne sprejema več ekonomskih migrantov oziroma v kolikor jih neka država sama povabi, potem mora v celoti za njih tudi sama poskrbeti.

logo-topnews (1)

 

 

COMMENTS

Wordpress (0)