Stone o obtožbah, da je bil preblag do Putina: Postavljal sem neprijetna vprašanja, boste videli odgovore! – TOPNEWS.si

Stone o obtožbah, da je bil preblag do Putina: Postavljal sem neprijetna vprašanja, boste videli odgovore!

Stone o obtožbah, da je bil preblag do Putina: Postavljal sem neprijetna vprašanja, boste videli odgovore!

Voditelj ameriške televizije CBC Stephen Colbert je v svoji večerni oddaji izrazil nezadovoljstvo režiserju Oliverju Stone-u zaradi “preveč blagega opisa” Vladimirja Putina, v svojem novem dokumentarcu.

Stone je v intervjuju Colbertu dejal, da je presenečen glede obnašanja tistih, ki nasprotujejo popuščanju napetosti v odnosih med Rusijo in ZDA. Voditelj je poskušal prisiliti režiserja Stone-a, da pove o ruskem predsedniku “vsaj nekaj negativnega”.

Colbert je dejal, da so številni gledalci obtožili Stone-a glede laskanja in da je, namreč “preveč lahko verjel” vsemu, kar je govoril ruski predsednik.
“To je samo ljubeznivost, radovednost, samo tako se postavljajo vprašanja”, je odgovoril Stone.

Colbert, ki je kasneje povedal, da še ni našel časa, da bi si ogledal “Putinove intervjuje”, je izrazil nezadovoljstvo glede dejstva, da se Stone namreč ni poglobil v tematiko možnega ruskega vmešavanja v ameriške predsedniške volitve.

stones putin 1

Stone ga je prepričal, da je Putinu postavljal vprašanja o Donaldu Trumpu, kibernetični varnosti in hakerjih, samo da ta del intervjuja še ni bil prikazan.

Nato je voditelj vprašal režiserja, ali verjame Putinu po 20-ih urah pogovora z njim. Stone je poudaril, da spoštuje ruskega predsednika zaradi tistega, kar dela in razume, zakaj to dela.

Režiser Stone je dodal, da Putin ni rekel “niti ene slabe besede” o Združenih državah Amerike in da ruski predsednik zares želi vzpostavi normalne odnose z njimi. Colbert je nato poskušal zvedeti, kaj ga bo najbolj presenetilo v filmu, ko si ga bo ogledal.

stones putin 2

Stone je odgovoril, da v intervjuju obstaja “ogromna količina informacij”, ki prej ni bila poznana širši javnosti. “Mislim, da je Putin predan svoji državi. Presenečen sem glede njegove umirjenosti in ljubeznivosti”, nadaljuje režiser.

“Putin nikoli o nikomer ni slabo govoril. Tudi sam je marsikaj prestal, žalili so ga in očrnili v tisku.” V tem trenutku se je v studiu zaslišal smeh, ki se je kasneje nekajkrat ponovil. Stone je uspel ostati miren, čeprav je v nekem trenutku izjavil: “Ne razumem, zakaj se smejite“.
Colbert je odgovoril, da se smejijo zaradi “preveč mehkega opisa” Vladimirja Putina.

Stone je celi dve leti snemal serijo pogovorov s Putinom, ki je dolga preko 19 ur in ustvaril, kot je bilo najavljeno, “doslej še neviden material o ruskem predsedniku”, ki ga v ZDA predvajajo štiri večere zapored, od 12. do 15. junija.

logo-topnews (1)

 

 

COMMENTS

Wordpress (0)