Orban besen: Bruselj je na strani teroristov, to je nepojmljivo! – TOPNEWS.si

Orban besen: Bruselj je na strani teroristov, to je nepojmljivo!

Orban besen: Bruselj je na strani teroristov, to je nepojmljivo!

Madžarska ni proti-evropska in njena vlada zastopa resnično evropsko stališče, je danes izjavil madžarski premier Viktor Orban, in dodal, da EU ni isto kot Bruselj, temveč prostovoljna zveza neodvisnih držav.

“Madžarska ni nikoli bila in ni proti-evropska. Nasprotno, vlada zastopa pravo evropsko stališče in ščiti sedanji evropski sporazum, vključno s prvotno razdelitvijo pristojnosti med članicami in Brusljem. Bruselj je spremenil svoje stališče in ne Madžarska”, je dejal Orban.

Orban je v madžarskem parlamentu obtožil Bruselj, da “se je odprto postavil na stran teroristov”, kar je zanj, nepojmljivo.

V zvezi s primerom moškega, ki je bil na Madžarskem obsojen zaradi vodenja skupine migrantov, ki so napadli madžarsko policijo vzdolž južne meje, je Orban dejal, da so za Bruselj pomembnejše “absurdne laži Ahmeda H, kar je očitno, ne pa varnost Madžarov,” prenaša MTI.

Orban se je dotaknil tudi teme o ameriškem financerju Georgu Sorosu. Zanj je dejal, da je absurdno, da “finančni špekulant” postavlja smernice Bruslju in govori, kaj mora Evropa delati, medtem pa se mu evropski liderji “klanjajo”, je izjavil Orban.

logo-topnews (1)

 

 

COMMENTS

Wordpress (0)