Šokantno opozorilo strokovnjakov: Kmalu pričakujte nove krvave napade džihadistov Islamske države! – TOPNEWS.si

Šokantno opozorilo strokovnjakov: Kmalu pričakujte nove krvave napade džihadistov Islamske države!

Šokantno opozorilo strokovnjakov: Kmalu pričakujte nove krvave napade džihadistov Islamske države!

Islamska država je prevzela odgovornost za dvojni napad v Teheranu, v katerem je bilo ubitih najmanj 12 ljudi, analitik Charlie Winter (strokovnjak za boj proti terorizmu in svetovalec različnim vladam) pravi, da ima ta trditev “ogromne implikacije” za celotno regijo.

“Odgovor Irana za napad bi utegnil v temeljih spremeniti vojno proti Islamski državi, seveda je to ravno tisto, kar si Islamska država želi”, je objavil Winter na Twitterju.

Islamska država se bori proti iranskim silam v Siriji in Iraku in smatra šiitski islam kot herezijo. Džihadisti so pred ramazanom pozvali k “množičnemu ubijanju nevernikov” in neposredno pred napadom v Londonu spet objavili, da bodo “nagrade za uboje večje v času ramazana”.

Dvojni napad v Teheranu je že četrti veliki napad Islamske države v svetu, od začetka muslimanskega svetega meseca ramazana.

ID je prevzela odgovornost za napade na Londonskem mostu, eksplozijo v slaščičarni v Bagdadu, napad v Manili in napad v Manchestru.

Strokovnjaki verjamejo, da bo v kratkem prišlo do novih terorističnih napadov po svetu, saj želi Islamska država dokazati svojo “vzdržljivost in legitimnost” po izgubi ozemlja v Siriji in Iraku.

logo-topnews (1)

 

 

COMMENTS

Wordpress (1)
  • comment-avatar
    xtc 7 let

    Nehajte že delati razlike med skrasnimi Suniti inŠiti;kajti Koran druži oboje;kot jih druži boj proti kafirjem:
    Še večji idiotizam pa je nedojemanje ;da islam ni zgolj vera ampak pšolitika: