Iran: “Trumpovo sporočilo je odvratno”, mi se borimo proti teroristom, ki jih podpirajo ZDA! – TOPNEWS.si

Iran: “Trumpovo sporočilo je odvratno”, mi se borimo proti teroristom, ki jih podpirajo ZDA!

Iran: “Trumpovo sporočilo je odvratno”, mi se borimo proti teroristom, ki jih podpirajo ZDA!

Iranski minister za zunanje zadeve Mohamad Džavad Zarif je danes zavrnil reakcijo ameriškega predsednika Donalda Trumpa v zvezi s terorističnimi napadi Islamske države v Teheranu in jo ocenil kot odvratno. Namreč Trump je izrazil sožalje glede žrtev in ocenil, da Iran “sedaj žanje tisto, kar je sejal”.

Tramp je sporočil, da ZDA žalujejo in molijo za žrtve v sredo izvedenih napadov, za katere je odgovornost prevzela Islamska država, vendar je istočasno poudaril, da “države, ki sponzorirajo terorizem, tvegajo, da postanejo žrtve zla, ki ga promovirajo”, poročajo svetovne agencije.

– Odvratno sporočilo Bele hiše… Iranski narod zavrača takšna ameriška sporočila prijateljstva – je zapisal Zarif na Twitterju, prenaša Reuters.

Zarif je dodal, da se “Iranci borijo proti terorizmu, ki ga podpirajo ameriški varovanci”, poroča AFP.

trump pointing

Trumpov komentar je izzval kritike tudi številnih Iranacev na družbenih mrežah, ki so spomnili, kako je iranska vlada nudila podporo Washingtonu in organizirala bdenje ob svečah v Iranu po napadih na ZDA, 11. septembra 2001.

Ameriški predsednik že dolgo obtožuje Iran, da podpira terorizem in je zagrozil, da bo razveljavil nuklearni sporazum iz leta 2015, ki ga je Iran dosegel z velikimi svetovnimi silami.

Čeprav je Washington včeraj izrazil sožalje Teheranu, ameriški Senat pripravlja zakon, ki bo uvedel nove sankcije Iranu, delno tudi zaradi tega, kar je v predlogu zakona opisano, kot podpora iranske vlade dejanjem mednarodnega terorizma”.

Število žrtev naraslo na 17.

Število žrtev terorističnih napadov v iranski prestolnici Teheranu je naraslo s 13 na 17, so sporočili iranski mediji.

Štirje moški v ženskih oblačilih, opremljeni s “kalašnikovi”, pištolami in samomorilskimi pasovi, so streljali v iranskem parlamentu, nato je sledila eksplozija.

V drugem napadu v mavzoleju je prišlo do streljanja in eksplozije.

Za oba napada je prevzela odgovornost Islamska država.

logo-topnews (1)

 

 

COMMENTS

Wordpress (1)
  • comment-avatar
    xtc 7 let

    Prenehajmo se sprenevedati Iran je podpornik terorizma tako hESBOLAHA;hAMASA;dRUZOV INŠE PREJEplo:Nehajmo se sprenevedatiIran ne vodi laična vlada ampak teokrati ali po domače muslimanski farji_kar pomeni da sta vera indržava eno_od tu npreje pa smo na jasnem: