Putin končno odkril, kaj misli o Snowdnu: Ni izdajalec, bilo bi pa bolje, če bi dal odpoved, kot jaz na KGB-ju! – TOPNEWS.si

Putin končno odkril, kaj misli o Snowdnu: Ni izdajalec, bilo bi pa bolje, če bi dal odpoved, kot jaz na KGB-ju!

Putin končno odkril, kaj misli o Snowdnu: Ni izdajalec, bilo bi pa bolje, če bi dal odpoved, kot jaz na KGB-ju!

Ruski predsednik Vladimir Putin je povedal, da je njegova ocena, da je bivši zaposleni Agencije za nacionalno varnost ZDA, Edward Snowden, storil napako, ker je objavil ameriške obveščevalne podatke, vendar zaradi tega še ni izdajalec.

Triintridesetletni Edward Snowden je leta 2013 dobil azil v Rusiji, potem ko je objavil informacije o ameriških tajnih operacijah. Njegov odvetnik je januarja letos dejal, da ima Snowden pravico ostati v Rusiji do leta 2020. Že naslednje leto pa bo lahko vložil prošnjo za pridobitev ruskega državljanstva.

Putin se je med drugim o Snowdnu pogovarjal v intervjuju z ameriškim filmskim producentom in večkratnim oskarjevcem Oliverjem Stone-om, ki snema svoj novi film v Rusiji.

“Snowden ni izdajalec. Ni izdal interesov svoje države, niti ni posredoval neki drugi državi informacij, ki bi lahko povzročile škodo ameriški naciji”, je dejal Putin.

Med drugim je ruski predsednik še povedal, da če ni bilo všeč Snowdnu to, kar dela za ameriško Agencijo za nacionalno varnost, bi moral dati odpoved, ne pa da je objavljal skrivnosti, torej na enak način kot sem storil sam, ko sem dal odpoved KGB-ju.

“Moje mnenje je, da je to, kar je storil Snowden, napačno”, je še dodal Putin v intervjuju.

logo-topnews (1)

 

 

COMMENTS

Wordpress (0)