ZDA začele dobavo orožja Kurdom, pričakuje se Erdoganov oster odgovor! – TOPNEWS.si

ZDA začele dobavo orožja Kurdom, pričakuje se Erdoganov oster odgovor!

ZDA začele dobavo orožja Kurdom, pričakuje se Erdoganov oster odgovor!

ZDA so sporočile, da so začele z dobavo orožja paravojaškim formacijam Kurdov v Siriji, na podlagi sporazuma, ki je že razjezil Turčijo, njihovega zaveznika v NATO. Turčija doslej tega še ni komentirala, je pa predsednik Erdogan med obiskom v Beli hiši opozoril ameriškega predsednika Trumpa, da bi dobava orožja Kurdom utegnila škoditi Washingtonu.

kurdi 1

Tiskovni predstavnik Pentagona major Adrian Rainkine-Gallowey je včeraj sporočil, da so kurdski borci, ki se borijo za osvoboditev Rake iz rok Islamske države, dobili lahko oborožitev in vozila s strani vojske ZDA. Orožje je bilo izročeno danes v dopoldanskih urah.

Neimenovani uradnik ZDA je povedal, da se je dobava orožja začela v preteklih 24-ih urah, na podlagi pooblastila predsednika ZDA Donalda Trump iz meseca maja letos, poroča Reuters.

Turčija za zdaj še ni komentirala ameriške dobave orožja Kurdom, je pa pred tem opozarjala, da bi slednja lahko škodila Združenim državam Amerike.

logo-topnews (1)

 

 

COMMENTS

Wordpress (2)
 • comment-avatar
  Nata 7 let

  Po moje take silne ustanove, kot so UN, sploh ne potrebujemo.
  Saj se državniki in ostali pristojni sploh ne pogovarjajo, ali dogovarjajo več !Cel kup takih birokratskih služb imamo tudi v Evropi.Če neka taka ustanova ne more stopiti na prste raznim Erdoganom. . . . . . Pa vsa silna svetovna diplomacija ( ki jo je Trump dobro pretresel – hvala Bogu ) je fina samo v lakastih čevljih na parketu . V resnici pa v gojzerjih teptajo pravice ljudstev !!

 • comment-avatar
  Nata 7 let

  Kakšen oster odgovor pa ?
  Erdogan je že dosti ” povedal ” !! Ta dobava je odgovor na njegovo sračkanje.
  Orožarski lobiji pa služijo . . . . . . . .