Bodo uspeli zlomiti Plenkoviča? Drugi človek Sberbanke pripotoval v Zagreb, pogovori v polnem teku! – TOPNEWS.si

Bodo uspeli zlomiti Plenkoviča? Drugi človek Sberbanke pripotoval v Zagreb, pogovori v polnem teku!

Bodo uspeli zlomiti Plenkoviča? Drugi človek Sberbanke pripotoval v Zagreb, pogovori v polnem teku!

Po pisanju indexa.hr je danes zjutraj v Zagreb prispel Maksim Poletaev, drugi človek ruske Sberbanke, največjega kreditorja Agrokora.

Že pred 10. uro se je v hrvaški Vladi sestal s premierjem Andrejem Plenkovićem in ministrico za gospodarstvo Martino Dalić. Pričakuje se, da se bo sestal tudi z izrednim upraviteljem Ramljakom.

Poletaev bo na sestanku z Vlado poskušal od države dobiti tisto, kar niso uspeli dobiti od izrednega upravitelja Anteja Ramljaka, tako imenovani senior status oziroma prvenstvo pri poplačilu. Brez tega ne nameravajo Agrokorju izplačati novega kredita.

Prav Maksim Poletaev je februarja Agrokorju odobril kredit v višini 100 milijonov evrov.

Premier Andrej Plenković pričakuje nadaljevanje sodelovanja in financiranja in to pod ugodnejšimi pogoji kot doslej. Dejal je tudi, da je med ostalim Agrokor podjetje, ki lahko dobi svežo likvidnost s strani niza komercialnih bank.

“Pogovori potekajo, novo financiranje bo prišlo. Pogajanja ne potekajo na cesti, niti javno. Ko bodo zaključena, bodo takšna, da bodo zagotovo pod ugodnejšimi pogoji kot doslej”, je včeraj povedal Plenković.

Kritike iz Rusije

V preteklih dneh je German Gref, izvršni direktor Sberbanke, preko medijev kritiziral Lex Todorić in zahteval, da hrvaška država, če je že prevzela upravljanje, prevzame tudi Agrokorjeve dolgove.

Iz Sberbanke so pred nekaj dnevi sporočili, da ne bodo dali novih kreditov, dokler država ne bo dala jamstva.

Kot je izvedela HRT, bi Rusi pristali na nadaljnje kreditiranje, vendar po sistemu “roll-up”, oziroma, da vsak milijon novega kredita pomeni prvenstvo plačila tudi za milijon starega kredita. Ključno vprašanje je, ali lahko Agrokor dobi kredit tudi brez Sberbanke?

logo-topnews (1)

 

 

COMMENTS

Wordpress (1)
  • comment-avatar
    xtc 7 let

    Rovarjenje Kučana po Moskvi in poizkus prisiljenja ustanavljanja nove uge nad katero bi ob pomoči slovenskih levokomunističnih hlapcev imela Moskva: