Trumpu gre v nos število prodanih nemških avtomobilov na trgu ZDA! – TOPNEWS.si

Trumpu gre v nos število prodanih nemških avtomobilov na trgu ZDA!

Trumpu gre v nos število prodanih nemških avtomobilov na trgu ZDA!

Nemška kanclerka Angela Merkel je odgovorila na kritike ameriškega predsednika Donalda Trumpa, zaradi trgovinskega presežka Nemčije v odnosu do ZDA. Nemčija je na trgu ZDA v letu 2016 prodala 846.000 vozil, znamk BMW, Crysler-Mercedes in Volkswagen, s čemer pa ni zadovoljen ameriški predsednik Donald Trump.

Merklova je poudarila, da je Trumpu med vrhom skupine G7 na Siciliji povedala, da je presežek ustvarjen delno zaradi faktorjev, ki so izven nemškega nadzora in poudarila, da je presežek ustvarjen tudi z obsegom novih poslov, pridobljenih preko neposrednih investicij Berlina v Združenih državah Amerike.

Oba liderja sta soglašala z vzpostavitvijo delovne skupine, ki bo izmenjevala informacije o bilateralnih ekonomskih vezeh, za katero Berlin pravi, da je ustanovljena, da bi preprečila kakršnekoli restriktivne ukrepe Washingtona, ki bi utegnili biti izvedeni na podlagi nepopolne slike ekonomskih odnosov med državama.

Pogovor Merklove in Trumpa se je odvijal potem, ko so nemški mediji včeraj pisali, da je Trump v privatnem pogovoru 25. maja s predsednikom Evropske komisije Jean-Claudom Junckerjem in predsednikom Evropskega sveta Donaldom Tuskom ostro kritiziral Nemčijo.

Dnevnik Spiegel je pisal, da je Trump Junkeru dejal, da “naj si pogleda, koliko milijonov avtomobilov Berlin proda v ZDA” in to ocenil kot “strašno” in da bo to zaustavil.

trump chevy

Ekonomski svetovalec Bele hiše Gery Cohn je potrdil določene detajle iz poročila, vendar je zmanjšal njihov pomen.

Cohn je pojasnil, da je Trump rekel, da je to zelo slabo za trgovino, vendar, da nima nikakršnega problema z Nemčijo.

Trije nemški avtomobilski giganti BMW, Crysler-Mercedes in Volkswagen zaposlujejo več deset tisoč ljudi v ameriških proizvodnih obratih in salonih.

V Združenih državah Amerike je bilo v letu 2016 kupljenih 846.000 nemških avtomobilov in manjših kamionov.

V zadnjem času se kar prepogosto dogaja, da mora ameriška administracija pojasnjevati, da to kar je predsednik Trump dejal, ne pomeni, da je tako tudi mislil.

logo-topnews (1)

 

 

COMMENTS

Wordpress (2)
 • comment-avatar
  xtc 7 let

  Vodušek!
  Chrysler Mercedesa LLC že par let ni.
  Sedaj pa k bistvu.
  Merclkova kot EU LAŽEJO.
  Zakaj?
  Eu avtomobili so v ZDA znatno cenejši kot doma in z bogatejšo opremo,Ameriški pa vEU zelo obremenjeni z davki in carino in drugimi predpisi.
  Skratka ,če smo realni,čezačno vZDA PRODAJATI NEMŠKE AVTOMOBILE POD ENAKIMI POGOJI,KOT vNemčiji in ameriške po enakih cenah kot vZDA je jasno,kaj bi se ozilo po Evropskih cestah.Gre za barabijo,skobljenja kupcev na domačih tergih in nižje cene čez lužo zaradi konkurenčnosti.Alo po domaće primerjkajte ceno Audija šestice,dobro opremljenega v ZDA ali Nemčiji in razlika bo očitna.
  Če pa primerjate ceno Cadillaca CTSV in M3 pa boste ugotovili ,da je Cadillac bistveno dražji v EU MED TEM KO JE TAM TRAZLIKA MED NJIMA MINIMALNA.TOREJ KDO SE SPREEVEDA?