Darila, ki jih je prejel ameriški predsednik Donald Trump od saudskega kralja Salmana, so čista perverzija! – TOPNEWS.si

Darila, ki jih je prejel ameriški predsednik Donald Trump od saudskega kralja Salmana, so čista perverzija!

Darila, ki jih je prejel ameriški predsednik Donald Trump od saudskega kralja Salmana, so čista perverzija!

Libanonski časopis Adyar je eden od številnih, ki se je obregnil na prvi uradni obisk ameriškega predsednika Donalda Trumpa v Saudski Arabiji.

Po pisanju omenjenega časopisa je saudski kralj bogato obdaril Donalda Trumpa.

Vrednost daril, s katerimi ga je zasul, se ocenjuje na 1,3 milijarde dolarjev. Med drugim je Trump dobil darilo – diamant, vreden več kot 100 milijonov dolarjev, zlato pištolo, na kateri je vgravirana slika kralja Abdulaziza, zlato sabljo, vredno več kot 200 milijonov dolarjev.

Vsej družini Trump pa je saudski kralj podaril tudi kolekcijo 25-ih ročnih ur in 150 ogrinjal, okrašenih z diamanti. Največja ulica v Riadu, bo, v znak zahvale zaradi Trumpovega stališča proti Iranu, odslej nosila ime Donalda Trumpa. Na največjem riadskem trgu, bodo postavili Trumpov kip. Ameriški predsednik bo dobil tudi repliko Kipa svobode, oblečeno v zlato in diamante.

Kot smetano na torti se omenja tudi največjo jahto na svetu. To bo 125-metrška diva z 80-imi sobami in 20-imi apartmaji, v kateri je vsa oprema iz zlata. Vrednost jahte se ocenjuje na 800 milijonov dolarjev.

saudi

Adyar piše, da so vsa darila last Donalda Trumpa in ne Bele hiše. Ameriški predsednik je vse to dobil za darilo, ker je kralj Salman zadovoljen s trenutnim odnosom Združenih držav Amerike in Saudske Arabije.

Če smo malce hudomušni, predstavljajte si, kako bi reagirale ameriške institucije ter ameriška in svetovna javnost, če bi ruski predsednik Vladimir Putin tako bogato obdaril ameriškega predsednika Donalda Trumpa, ko bi le ta prispel na uradni ali pa državniški obisk v Moskvo. V ZDA se ne bi začela državljanska vojna med republikanci in demokrati, temveč bi se na podlagi dosedanjih izkušenj začela “totalna vojna” poenotenih ZDA proti Donaldu Trumpu, razen če privatna darila pomenijo uradno nagrado oziroma provizijo za sklenjene milijardne orožarske posle v korist ZDA in obenem podkupnino za “takšno” zunanjo politiko ZDA na Bližnjem in Srednjem vzhodu. Odzivi ameriških oblasti bodo v prihodnjih dneh pokazali, kam pes taco moli in kako ameriška zakonodaja ureja prejemanje tovrstnih privatnih daril na državniških obiskih.

logo-topnews (1)

 

 

COMMENTS

Wordpress (1)
  • comment-avatar
    Nata 7 let

    Traparija. Saj ta darila niso Trumpova last ! Arabec jih je daroval Ameriki.
    Ne bi raje zgradil kakšno veliko mesto za migrante, ki jih pošilja v Evropo?