Islamska država najavila napad v Manchestru štiri ure pred eksplozijo! – TOPNEWS.si

Islamska država najavila napad v Manchestru štiri ure pred eksplozijo!

Islamska država najavila napad v Manchestru štiri ure pred eksplozijo!

Islamska država, ki je objavila grožnjo Manchestru štiri ure pred eksplozijo, je prevzela odgovornost za omenjeni teroristični napad.

Preko Twitter profila @owys663, ki je bil medtem že blokiran, sta bili štiri ure pred napadom objavljeni dve grozilni sporočili #Manchesterarena in slika zastave IS, poroča Daily Mail.
– Ste pozabili na našo grožnjo. To je pravični teror – je pisalo v enem od sporočil.

Med tem časom so pripadniki teroristične organizacije organizacije Islamske države objavili na družbenih omrežjih video posnetek, v katerem so prevzeli odgovornost za napad, je sporočil portal Akhbar Irak.

Pristaši Islamske države po svetu so slavili teroristični napad, ki ga je najverjetneje izvedel bombaš samomorilec, po koncertu ameriške pevke Ariane Grande.

Twitter je blokiral številne profile, ki so objavili pohvale za napad, kljub temu je njihovo število še naprej veliko. Številni od njih so objavili pozive “osamljenim volkovom”, naj izvedejo napade na Zahod.

Britanske varnostne službe verjamejo, da je napadalec samomorilec umrl v eksploziji in ocenjujejo napad kot teroristično dejanje.

Po zadnjih podatkih je v terorističnem napadu v Manchestru umrlo 22 ljudi, ranjenih pa je 59 oseb.

logo-topnews (1)

 

 

COMMENTS

Wordpress (0)