Predsednik ZDA Donald Trump pripravlja veliko čistko? – TOPNEWS.si

Predsednik ZDA Donald Trump pripravlja veliko čistko?

Predsednik ZDA Donald Trump pripravlja veliko čistko?

Predsednik ZDA Donald Trump je frustriran in jezen, saj v njegovem kabinetu zelo malo stvari funkcionira na pravi način. Zato pripravlja veliko čistko v Beli hiši in načrtuje zamenjavo vsaj štirih svojih najbližjih sodelavcev.

Trump išče način, s katerim bi svoj predsedniški mandat vrnil na pravo pot, po hudih sporih z mediji in zamenjavi direktorja FBI Jamesa Comeya, sredi preiskave o vpletenosti ruskih hakerjev v ameriške predsedniške volitve in povezanosti ljudi iz Trumpove administracije z Rusijo.

Po poročanju ameriških medijev, Trump razmišlja o zamenjavi Seana Spicerja, tiskovnega predstavnika Bele hiše, Reinceja Priebusa, šefa kabineta Bele hiše, Steva Bennona, glavnega stratega in Dona Megana, svetovalca.

Dobro obveščeni portal Axios piše, da je Trump pripravljen narediti vse, da bi začel svoj predsedniški mandat iz začetka:
Predsednik je frustriran in jezen, saj v njegovem kabinetu malo stvari funkcionira na pravi način. Najboljši kazalec tega je škandal prejšnjega tedna, ko je po zamenjavi direktorja FBI Jamesa Comeya, predsednik ZDA postal tarča večine javnosti in ko ga ni želel nihče braniti v medijih, je povedal dobro obveščeni anonimni vir.

Predsednik ZDA proučuje možnost, da bi v svoj tim za komunikacijo uvrstil nekaj producentov s televizije Fox News, na kateri se skoraj izključno pojavlja v zadnjem času. V zadnjem intervjuju je Trump nakazal, da bi lahko v kratkem odšel s funkcije Sean Spicer.
– Spicer dela dobro, vendar jih je dobil nekajkrat s palico – je dejal Trump in namignil na napake tiskovnega predstavnika Bele hiše.

New York Times je objavil, da je odločitev o Spicerjevi zamenjavi že sprejeta in da je o njej obveščen tudi podpredsednik Mike Pence. Za svoje položaje se ne tresejo edino člani predsednikove družine – hčerka Ivanka in zet Jered Kushner.

Drama v Beli hiši se dogaja v neprimernem trenutku, saj konec tedna odhaja Trump na svojo prvo turnejo čez Lužo, kjer bo obiskal Saudsko Arabijo, Izrael, Italijo in Belgijo.

Condoleezza Rice na vrhu FBI?

Condoleezza Rice, bivša državna sekretarka ZDA, je ena od kandidatov za novega direktorja FBI. Trump je nedolgo tega sprejel Ricovo v Ovalni sobi, da bi se z njo pogovarjal o politiki do Kitajske. Ricova naj bi Trumpu v času sestavljanja kabineta osebno priporočila Rexa Tillersona, svojega prijatelja z golf-terenov in bivšega klienta, za prevzem funkcije ameriškega državnega sekretarja.

logo-topnews (1)

 

 

COMMENTS

Wordpress (0)