Papež Frančišek: Ne bom prepričeval Trumpa, da omili stališče do migrantov! – TOPNEWS.si

Papež Frančišek: Ne bom prepričeval Trumpa, da omili stališče do migrantov!

Papež Frančišek: Ne bom prepričeval Trumpa, da omili stališče do migrantov!

Papež Frančišek je izjavil, da ne bo poskušal prepričevati ameriškega predsednika Donalda Trumpa, da omili svojo politiko do migrantov in do vprašanja bivalnega okolja, ob njunem srečanju konec maja, temveč si želi, da bi z njim našel skupno stališče v smeri sodelovanja za dosego mira v svetu. Želi si, da bi našla skupni jezik in delala za mir.

“Nikoli ne sprejemam sodbe o nekom, dokler ga pred tem ne slišim,” je dejal papež, poroča AP.

Papež Frančišek je novinarjem na letalu, na poti iz svetišča Fatime, dejal, da bo s spoštovanjem poslušal Trumpa, kaj mu bo povedal in šele na to mu bo iskreno povedal svoje stališče.

V javnosti so se pojavile špekulacije o tem, kakšne bodo teme pogovora z ameriškim predsednikom Trumpom v času njunega srečanja, ki bo potekalo 24. maja. To, kar buri duhove je papeževa izjava, da vsak, ki želi graditi zidove, da bi preprečil prihod migrantov”, ni kristjan”.

Ameriški predsednik Donald Trump, ki je v predvolilni kampanji obljubil, da bo zgradil zid vzdolž državne meje z Mehiko, je ocenil, da je papeževa izjava “sramotna”.

Papež Frančišek je dejal, da si prizadeva, da bi v pogovoru s Trumpom našel “vrata, ki bodo vsaj malo odprta” in da bi s Trumpom našel skupni jezik, še posebej kar zadeva graditev miru.

Na vprašanje novinarjev, ali bo poskušal omiliti Trumpovo politiko, je papež Frančišek odgovoril, da je to “politična kalkulacija, ki si je sam sebi ne more dovoliti”.

logo-topnews (1)

 

 

COMMENTS

Wordpress (1)
  • comment-avatar
    Nata 7 let

    Ja, pa menda ja ni spet kaj narobe s papeživimi izjavami ? Saj ima pravico povedati svoje mnenje.
    Kaj se bosta pa pogovarjala. . . . . oh, o tem, da se bodo novinarji na veliko razpisali, pa ne dvomim.Saj se tako, ali tako prav vse njegove besede obrne po želji vsakega, ki želi povedati svoje mnenje.