HDZ ima večino: Petrov uradno razrešen, Jandroković je kandidat za predsednika Sabora – TOPNEWS.si

HDZ ima večino: Petrov uradno razrešen, Jandroković je kandidat za predsednika Sabora

HDZ ima večino: Petrov uradno razrešen, Jandroković je kandidat za predsednika Sabora

HDZ je zbral večino, 76 glasov, vodja Mosta Božo Petrov je uradno razrešen, hadezejevec Jordan Jandroković je kandidat za novega predsednika Sabora.

V teku je razprava o Jandrokovićevi izvolitvi za predsednika skupščine, premier Plenković pa naj bi za novega predsednika Sabora zbral 76 glasov, je novinarjem pred nadaljevanjem seje Odbora za Ustavo in poslovnik sporočil Mostov Robert Podolnjak.

“V času odmora smo prejeli informacijo poslanske skupine HDZ, da imajo 76 podpisov za izvolitev novega predsednika Sabora”, je povedal Podolnjak.

“HDZ je vložil predlog za izvolitev novega predsednika z absolutno večino Sabora. In takoj se bo nadaljevalo z razpravo in zato umikamo svoj predlog, da se razčisti kršitev poslovnika”, je dejal Peđa Grbin.
Bačić je potrdil, da so predlagali Jandrokovića za novega predsednika Sabora.

“Danes smo, skladno s poslovnikom, predlagali da, potem ko bo Božo Petrov razrešen na osnovi lastnega odstopa, postane nov predsednik Sabora Gordan Jandroković, za kar smo zbrali 76 podpisov”, je dejal HDZ-jev Branko Bačić.

Svoj podpis za Jandrokovića sta dala Saucha in Glasnović.

“Da bi potrdili, da ima vlada potrebno večino v Saboru, smo zbrali 76 podpisov, da bi potrdili legitimnost predsednika, to pa bo Gordan Jandroković. To so naši dozdajšnji partnerji iz poslanske skupine manjšin, tu so kolegi iz HSS-a, HDS-a, HDSSB-a, tu je gospod Škibola, Glasnović in neodvisni poslanec Tomislav Sauha”, je dejal novinarjem Branko Bačić.

(index.hr)

 

 

COMMENTS

Wordpress (0)