Theresa May obtožila EU: Z lažmi o Brexitu želi EU namestiti britanske parlamentarne volitve! – TOPNEWS.si

Theresa May obtožila EU: Z lažmi o Brexitu želi EU namestiti britanske parlamentarne volitve!

Theresa May obtožila EU: Z lažmi o Brexitu želi EU namestiti britanske parlamentarne volitve!

Britanska premierka Theresa May je obtožila predstavnike EU, da namerno spuščajo v javnost napačne zgodbe v zvezi s pogajanji o Brexitu, da bi vplivali na izid parlamentarnih volitev v Veliki Britaniji.

Mayeva je, po sestanku z britansko kraljico Elizabeto, ki je bil v zvezi z razpustitvijo parlamenta pred junijskimi parlamentarnimi volitvami, dejala, da se je stališče glede Brexita “okrepilo”.

“Dogajanja v zadnjih nekaj dneh so pokazala, da kakršne koli so britanske želje, obstajajo nekateri v Bruslju, ki si ne želijo, da bi pogajanja uspela”, je dejal Mayeva.

may junker

Dodala je, da so “napačne predstavitve” pogajanj o Brexitu tempirane tako, da bi vplivale na volilni izid.
Mayeva in predsednik Evropske komisije Jean-Claude Juncker sta pretekli konec tedna večerjala na Downing streetu, z namenom, da se dogovorita in odpreta pot formalnim pogajanjem o Brexitu.

may junker1

Medtem pa so nekateri predstavniki Evropske unije kasneje povedali, da se je večerja odvijala “v slabi smeri”, in trdili, da so bili britanski predstavniki v neki “drugi galaksiji.”

may junker2

Neki neimenovani vir iz Evropske unije je za televizijo CNN povedal, da ima vtis, da vlada Therese May “enostavno ne razume” stanje stvari. Povedal je še, da v primeru, če se njeno stališče glede pogajanj po parlamentarnih volitvah, ki bodo 8. junija, ne spremeni, bo nastal problem.

logo-topnews (1)

 

 

COMMENTS

Wordpress (0)