(VIDEO) Boris Kobal: “Jaz imam Janeza (Janšo) rad. Tako ga imam rad, da bi mu večkrat rožce nosil. Res, res, tako ga imam rad”. – TOPNEWS.si

(VIDEO) Boris Kobal: “Jaz imam Janeza (Janšo) rad. Tako ga imam rad, da bi mu večkrat rožce nosil. Res, res, tako ga imam rad”.

(VIDEO) Boris Kobal: “Jaz imam Janeza (Janšo) rad. Tako ga imam rad, da bi mu večkrat rožce nosil. Res, res, tako ga imam rad”.

S temi stavki je igralec Boris Kobal zabaval zbrane na Rožniku ob 1. maju in namigoval na to, da bi Janšo najrajši videl v zaporu.

Kobal je sicer vsem “tovarišem in tovarišicam” čestital za Praznik dela 1. maj. “Pa tudi tistim, ki niso tovariši in tovarišice, da ne bo nesporazuma”, je dodal Kobal, ki je v nadaljevanju udeležence pozval naj zaploskajo tisti, ki niso tovariši in tovarišice. Ker ni bilo nikogar, ki bi ploskal je Kobal dejal: “Hvala lepa, nobeden”. Kobal je v primorskem dialektu dejal, da verjetno od njega vsi pričakujejo nekaj smešnega, ampak “ni nujno, da sem vedno smešen, sploh cajti niso smešni, je bolj malo, kaj se smejat”…

…”Razen zadnjič, sem čakal na meji s Hrvaško, pa je bil pred mano en kombi, ki ga je naša carina dala na stran. Pa gledam, ko so ga vprašali, kaj vozi, je rekel, da vozi knjige. In je carinik dejal, če lahko odpre, da bodo pogledali in je pogledal v kombi. Jebenti, samo orožje noter. Orožje, koker ga češ noter, pa so naši cariniki rekli, a to so knjige… ja, je rekel: To so zbrana dela Janeza Janše. Evo toliko, da vemo, kje smo, a ne?”

“Čeprav jaz mam po svoje Janeza (Janšo op. uredništva) rad, Jaz ga mam tako rad, da bi mu rad večkrat rožce nosu, Res tako, ga imam rad”, je “zabavni” dela nastopa začel Boris Kobal.” Zabavni program je Kobal popestril z napovedjo slavnostnega govornika “gospoda” župana Zorana Jankovića, kar je slednjega rahlo razjezilo, zato mu ni ostal dolžan in je dejal, da ne ve, zakaj je on danes gospod na tem travniku: “Ampak Boris je danes za vice in hece”.

Župan Zoran Jankovič je svoj govor namreč začel s pozdravom “tovarišicam in tovarišem” in nadaljeval v nekoliko resnejšem tonu predvsem, ko je omenjal 9. maj in zbrane pozval na Pot spominov in tovarištva ter med drugim napovedal postavitev spomenika Francetu Bučarju pred parlamentom. Ob tej priložnosti je Zoran Jankovič zbranim na Rožniku zagotovil, da “v Ljubljani ne bo domobranskih spomenikov. Zagotavljam vam, ne bo jih”. V govoru, ki bi ga lahko vsaj delno ocenili kot predvolilnega, je sicer napovedal, da bodo letos Ljubljano praktično prekopali.

“Odprtih bo približno 200 cest, tako da me lahko začnete že sedaj preklinjat. Čakamo še en papir iz Bruslja, ki nam bo omogočil, da do vsake hiše pripeljemo kanalizacijo. Ampak, imamo tudi take stranke v mestnem svetu, ki tudi to ne spoštujejo, da kandidiramo za projekt, ki je vreden 11 milijonov evrov in se tudi v Bruselj vsakih 14 dni pritožujejo. To je stranka, ki v Ljubljani vsako leto, ko so volitve zgubi in ima mnogo manj udeležencev oziroma procentov kot na nivoju države. To je stranka SDS. Ampak to boste tudi drugo leto pokazali na volitvah, kako ste zahvalni zato, da se pritožujejo celo v Bruselj. Na področju športa bomo odprli novo telovadnico. In sicer ta telovadnica oziroma objekt športna dvorana, odbojka na mivki, bo v Črnučah odprta 9. maja ob 18 uri, tudi tu vabljeni. Nastala je v javno zasebnem partnerstvu. Zasebni partner je naš reprezentant odbojke Tomi Šmuc. Mislim, da bomo s tem dokazali en odnos tako do kulture, kot do športa in to je po onih lepih časih spet dan delovnih zmag, zato delu čast in oblast. In 9. maja, ko slavimo dan Ljubljane, mesta heroj, 9. maja, ko smo ponosni, da so naši partizani osvobodili Ljubljano in kasneje celo Slovenijo in zato jim gre vsa zahvala.”…

…”9. maja bomo ob 11 uri pri parlamentu postavili spomenik očetu slovenske demokracije doktorju Francetu Bučarju.Vabim vas vse skupaj na Pohod spominov in tovarištva, ta pohod spoštovanja naše svetle zgodovine. In zagotavljam vam, v Ljubljani ne bo domobranskih spomenikov in zagotavljam vam: “Ne bo jih”.

Janković je nadaljeval, da “sprav ne potrebujemo, mi spravo živimo, živimo skupaj, spoštujemo raznolikosti, ampak to ne pomeni, da kdorkoli lahko spreminja našo svetlo zgodovino. Zgodovina je ena sama. Narod, ki ne spoštuje svoje zgodovine, nima tudi prihodnosti. In jaz si zelo želim tako, da bi spoštovanje naše zgodovine bilo izjemno, izjemno globoko in vabim vse skupaj na ta pohod, pohod po Poti spominov in tovarištva… In še ena vesela novica po 20 – tih letih, ko so požagali jambore, češ, da jih gredo farbat, farbali pa so Ljubljančane in Ljubljančanke in vse ljudi, ki spoštujejo zgodovino, bomo v maju mesecu, ne do 9., ampak v maju, postavili jambore na svojo Pot spominov in tovarištva nazaj. To je tudi naš odnos, odnos mesta heroja do svetle zgodovine”.

logo-topnews (1)

 

 

COMMENTS

Wordpress (14)
 • comment-avatar
  lisjak 7 let

  No, ne vem, če je Kobal ravno mislil, da bi rožice nosil v arest. Nesramen in nekulturen ljubitelj davkoplačevalskega denarja bi po mojem najraje vse drugače misleče pospravil po jamah, tako kot njegovi vzorniki.

 • comment-avatar
  Antonius 7 let

  Sicer dober igralec, njegov ogaben osebnostni profil je pa naravnost idealen z v partijsko rit.

  • comment-avatar
   baubau 7 let

   Edinole natanko taka kvazi”kultura” je primerna za vse udeležence tega in takih šovov.

 • comment-avatar
  Nata 7 let

  Kobal mi je neprijeten že od tiste oddaje Tv Poper, ali kakšen je že bil naslov.
  Vso svojo kariero gradi na prilizovanju režimu.In nesramnem pljuvanju po ljudeh.

  Ker ni slab igralec, mislim, da je res takega mišljenja.Je resnični Tovariš.

  Resnično rdeč od glave do peta. Ti njegovi štosi pa niso nič kvalitetni. Norčevati se iz ljudi ni nobena umetnost. Umetnost bi bila, ko bi znal kulturno povedati svojo kritiko.A, zato ima premalo časa. Mora služiti hitro in čimveč.Kajti, če bi Slovence le morda pamet srečala, bo njegovim štosom odklenkalo !!

  • comment-avatar
   tomaž muhič 7 let

   Pol pravš, da ti je Končar, Roman Končar ljubši. Ok, stvar okusa. hahaha

   • comment-avatar
    Nata 7 let

    ? ? ? ? ? ? ? ? Nič takega nisem napisala.
    Ko pa ga že omenjaš. . . . . . . .mi je jasno kam pes taco moli.
    A primerjava je slaba. Končarja še nisem slišala, da bi podobno ” sral “, kot ta, ki ga izgleda zagovarjaš !!

 • comment-avatar
  xtc 7 let

  Kbbal?
  WTF is that?
  Baje ;ga ježe več babnic brcnilo v **************
  No nič čudnega ob niviju in umskem dometu:

 • comment-avatar
  milanček 7 let

  kobal je bil in bo ostal govedo, tudi , ko mu bodo nosili rožice, bo še vedno pokojno govedo!

  • comment-avatar
   milanček 7 let

   uf, napaka, kobal ni govedo, kobal je govno! Kako sem lahko naredil tako napako, da sem govedo primerjal s sekretom, kobalom!!!!

 • comment-avatar
  mapu 7 let

  Sem mislil da je samo ljubljanski župan butl, pa sem se zmotil—-

 • comment-avatar
  Hribouc 7 let

  Kobal & Janković.
  KRETENIZEM.

 • comment-avatar
  lial 7 let

  Kakor pravi spodaj “milanček”: govedo pač.
  Tudi začetnice imena to jasno kažejo: BK

 • comment-avatar
  WatsonForus 7 let

  Kreten je kreten in bo ostal kreten ala Godinič

 • comment-avatar
  airways 7 let

  Ma on je ena velika Mona. To bo zastopu.