Ne Le Penova, Macron je sam sebi največji sovražnik! – TOPNEWS.si

Ne Le Penova, Macron je sam sebi največji sovražnik!

Ne Le Penova, Macron je sam sebi največji sovražnik!

Po zadnjih anketah v Franciji ima sredinski predsedniški kandidat Emmanuel Macron prednost v primerjavi z liderko ultradesnice Marine le Pen, pred drugim krogom predsedniških volitev v Franciji.

macron

Vendar pa Macronu do zmage stojijo na poti številne ovire. Njegovi pristaši in pomočniki ocenjujejo, da se mora Macron strezniti, sicer bo postal sam sebi največji sovražnik, piše ameriški portal Politico.

Res je, da je Macron zmagal v prvem krogu pred Le Penovo, vendar je že na volilni večer naredil veliko napako. Uprizoril je veliko slavje v restavraciji in na ves glas prepeval francosko himno s strehe svojega štaba kot, da je že postal francoski predsednik.

Priče pravijo, da je bilo slavje podobno proslavi zmage na predsedniških volitvah, kakršnega je imel Nicolas Sarkozy. Ves večer je bil videti kot, da je že zmagal, kar je predstavljalo slabo sporočilo, je dejal eden izmed njegovih svetovalcev. Po njegovih besedah je bila proslava dvakratno neprimerna.

macron pig

macron with lady

“Prvi razlog je ta, ker še nismo zmagali, drugi pa ta, da se ni treba veseliti na večer, ko se je Le Penova uvrstila v drugi krog,” je povedal Macronov svetovalec.

Da bi Macron na koncu zmagal, bo moral prepričati tudi del volivcev, ki so v prvem krogu volili kandidate kot so levičar Jean-Luc Melenchon, konservativec Franscois Fillon ali socialist Benoit Hamon.

Ankete kažejo, da bi lahko Macron dosegel prepričljivo zmago, vendar to v tem trenutku še nič ne pomeni.

Obstaja še ena možna ovira na Macronovi poti in to so ruski hakerski napadi. Firma za kibernetsko varnost “Trend Micro” je potrdila, da je bila elektronska pošta Macronove kampanje tarča številnih napadov ruskih hakerskih skupin.

macron hands up

V kolikor bi hakeri odkrili kakšne škandale, povezane z Macronom, bi to utegnilo predstavljati velik problem.

Četudi na koncu zmaga Macron, bo pomemben končni izid zmage. Neprepričljiva zmaga bi mu lahko škodila pred parlamentarnimi volitvami, ki bodo potekale junija in vprašanje je, kolikšna je zadostna podpora v parlamentu, da bi lahko uresničil to, kar je obljubljal v predvolilni kampanji.

logo-topnews (1)

 

 

COMMENTS

Wordpress (0)