Zmagovalec prvega kroga francoskih volitev Emmanuel Macron poročen s svojo 24 let starejšo profesorico – TOPNEWS.si

Zmagovalec prvega kroga francoskih volitev Emmanuel Macron poročen s svojo 24 let starejšo profesorico

Zmagovalec prvega kroga francoskih volitev Emmanuel Macron poročen s svojo 24 let starejšo profesorico

39. letni zmagovalec prvega kroga predsedniških volitev v Franciji Emmanuel Macron je poročen s svojo bivšo proferorico, ki je celih 24 let starejša od njega. Pri 16 letih ji je obljubil, da bo postala njegova soproga. Brigitte Trogneux je zaradi njega zapustila moža in njune tri otroke.

BBC poroča, da je imel Macron sloves briljantnega dečka, bral je francosko literaturo, pisal pesmi in roman o španskih konvistadorjih.
“Emmanuel Macron je bil vedno drugačen”, pravi njegova sošolka Antoniette Margot, ki je z njim hodila v isto srednjo šolo. “Ljudje so v glavnem gledali gledali televizijo, Macron pa je vedno samo bral. Macron in profesorji so bili na nek način enaki”. Nekdo, ki ga je tudi tako dojemal je bila njegova profesorica Brigitte Trogneux.

macron1

“Ni bil kot drugi, ni bil najstnik. Imel je enak odnos z odraslimi”, pravi Macronova soproga Brigitte Trogneux.
Nekega dne, v času njenega zadnjega leta službovanja v vlogi profesorice, je prišel z idejo, da skupaj nekaj napišeta.

“Nisem verjela, da ga bo to držalo. Mislila sem, da se bo naveličal. Pisala sva in korak za korakom me je popolnoma prevzela njegova inteligenca”, pravi Brigitte.

macron3

S 16-imi leti je Macron zapustil francosko mesto Amiens, da bi končal šolanje v Parizu, profesorici pa je obljubil, da jo bo poročil, ko bo napočil pravi čas.

“Klicala sva se redno in preživljala ure na telefonu. Korak za korakom me je osvojil na neverjeten način, s potrpljenjem”, poudari Brigitte.

macron2

Brigitte, 24 let starejša od svojega oboževalca Macrona in s tremi otroci, je zapustila tedanjega soproga in začela zvezo s svojim bivšim učencem. Poročila sta se leta 2007, ko je bilo Macronu 29 let. Macron jih danes šteje 39, Brigitte pa 63 let. Po mnenju francoskih medijev je Brigitte, potencialna prva dama Francije, izjemno podobna legendarni hollywoodski igralki Jane Fonda.

logo-topnews (1)

 

 

COMMENTS

Wordpress (0)