Severnokorejski diplomat v OZN: Amerika želi jedrsko vojno! – TOPNEWS.si

Severnokorejski diplomat v OZN: Amerika želi jedrsko vojno!

Severnokorejski diplomat v OZN: Amerika želi jedrsko vojno!

Namestnik severnokorejskega veleposlanika v Organizaciji združenih narodov v New Yorku Kim In Ryong je obtožil Združene države Amerike, da so Korejski polotok spremenile v največje svetovno žarišče in da so ustvarile nevarno situacijo, v kateri se lahko v vsakem trenutku začne jedrska vojna.

V kolikor se Združene države Amerike drznejo izbrati vojaško akcijo, je Severna Koreja pripravljena sprejeti vsako obliko vojne, ki jo Washington želi, je dejal Kim In Rjong na konferenci za tisk, poroča Associated Press.

Po njegovih besedah, odločitev ameriške administracije, da svoje vojaške ladje, vključno z jedrsko letalonosilko Carl Vinson, pošlje v vode Korejskega polotoka, dokazuje, da je nepremišljena odločitev Washingtona, da napade Severno Korejo, prišla do resne faze.

Kim In Ryong je poudaril, da prisotnost ameriške vojaške mornarice, oborožene z jedrskim orožjem, njegove države ne bo prisilila, da bi prosila za mir, temveč bo na vsako provokacijo odgovorila z ostrim protinapadom.

Ryong je sklical tiskovno konferenco, da bi izrazil nasprotovanje Pjongjanga odločitvi ZDA, da se 28. aprila skliče odprta seja Varnostnega sveta Organizacije združenih narodov o jedrskem programu Severne Koreje, kateri bi predsedoval ameriški državni sekretar Rex Tillerson.

Kim je poudaril, da gre za zlorabo položaja, saj ZDA v aprilu predsedujejo Varnostnemu svetu, kot tudi za spodkopavanje suverenosti Severne Koreje.

logo-topnews (1)

 

 

COMMENTS

Wordpress (0)