Proti Severni Koreji plujeta še dve letalonosilki; Podpredsednik ZDA Pence: vse opcije so odprte! – TOPNEWS.si

Proti Severni Koreji plujeta še dve letalonosilki; Podpredsednik ZDA Pence: vse opcije so odprte!

Proti Severni Koreji plujeta še dve letalonosilki; Podpredsednik ZDA Pence: vse opcije so odprte!

V zvezi s Severno Korejo ni nič izključenega. Vse opcije so odprte, je sporočil podpredsednik ZDA Mike Pence med svojim obiskom v demilitarizirani coni med obema Korejama. Naslednji teden bodo ZDA napotile proti Korejskemu polotoku še dve letalonosilki hkrati.

Kot so iz Bele hiše že sporočili, proti Korejskemu polotoku pluje letalonosilka Carl Vinson, s spremljajočo skupino udarnega vojaškega ladjevja, ki bi morala doseči južnokorejsko obalo 25. aprila. Za njim bosta krenili tudi ameriški jedrski superletalonosilki “Ronald Reagan” in “Nimitz”, sporoča južnokorejska novinarska agencija Jonhap in dodaja, da so v teku tudi pogajanja med Washingtonom in Seulom glede skupne vojaške vaje, ki bi vključevala tudi udarne vojaške enote, ki spremljajo vse tri omenjene letalonosilke.

Vir Jonhapa ocenjuje, da je ta odločitev ameriških oblasti brez presedana, kot tudi da aktualna ameriška administracija na tak način kaže veliko moč, ko gre za vprašanje vojaškega brzdanja Severne Koreje, kar ni bil primer v času administracije bivšega predsednika ZDA Baracka Obame.

“Prebivalci in vojska Severne Koreje ne bi smeli dvomiti v odločnost ZDA, da stojijo ob strani svojim zaveznikom”, je dejal podpredsednik ZDA Mike Pence, ki je na obisk v demilitarizirano cono prispel dan po neuspeli izstrelitvi rakete iz Severne Koreje.

logo-topnews (1)

 

 

COMMENTS

Wordpress (1)
  • comment-avatar
    Hribouc 7 let

    Iz pomožnega paraštaba slovenske vojske so sporočili, da se patruljno-reševalno-ekološka barka Triglav udeležuje preučevanja pristopa do hrvaških školjčišč v savudrijski vali.
    Takoj, ko bo mogoče pa bo barka dodeljena Laibachu, da se odpelje do Sev.Koreje na pogrebni koncert
    milih slovenskih partizanskih koračnic.