Kim Jong Unu ni smešno: Severna Koreja je neuspešno izstrelila raketo, Twitter pa eksplodiral zaradi smeha! – TOPNEWS.si

Kim Jong Unu ni smešno: Severna Koreja je neuspešno izstrelila raketo, Twitter pa eksplodiral zaradi smeha!

Kim Jong Unu ni smešno: Severna Koreja je neuspešno izstrelila raketo, Twitter pa eksplodiral zaradi smeha!

Severna Koreja je v nedeljo poskušala izvesti novo izstrelitev rakete v bližini Sinpa na vzhodni obali. Izstrelitev je bila neuspešna. Tako so sporočili južnokorejski vojaški viri, kar je bil razlog oziroma povod za smešne in zabavne reakcije uporabnikov družbenih mrež.

Smešna montaža Kim Jong Una, ki z daljnogledom opazuje svojo močno raketo, ki triumfalen let zaključi s popolnim polomom, je nasmejal uporabnike Twitterja.

Poskus izstrelitve rakete se je zgodil dan po vojaški paradi v Pjongjangu, s katero so praznovali rojstni dan ustanovitelja Severne Koreje Kim Il Sunga. Slednje so počeli na način, da so razkazovali svoje balistične projektile.

Kakšna bo reakcija ZDA in epilog situacije bomo morda izvedeli po končanem obisku ameriškega podpredsednika Mika Penca, ki je pripotoval v Južno Korejo na svoji desetdnevni turi po Aziji, kar se interpretira kot znak podpore ameriškim zaveznikom v rastočih napetostih, zaradi severnokorejskega jedrskega programa oborožitve. Ameriški predsednik Donald Trump v zvezi s tem molči in kar čudi, da doslej po svoji ustaljeni navadi, še ni nič tvitnil.


logo-topnews (1)

 

 

COMMENTS

Wordpress (0)