Trump razkril podrobnosti napada na Sirijo: Medtem ko sem jedel sladico, sem dobil sporočilo iz Pentagona! – TOPNEWS.si

Trump razkril podrobnosti napada na Sirijo: Medtem ko sem jedel sladico, sem dobil sporočilo iz Pentagona!

Trump razkril podrobnosti napada na Sirijo: Medtem ko sem jedel sladico, sem dobil sporočilo iz Pentagona!

Ameriški predsednik Donald Trump je včeraj povedal, da je prejšnji četrtek izdal ukaz za raketne napade na Sirijo, medtem ko je s kitajskim predsednikom Xijem Jinpingom jedel sladico.

“Zaklučili smo z večerjo. Nato smo prešli na sladico. Poskusili smo najlepši del čokoladne sladice, ki ste ga kadarkoli videli. Tudi predsednik Xi Jinping je prav užival”, je povedal Trump.

V tistem trenutku je dobil predsednik Trump sporočilo generalov, da so ameriške ladje pripravljene za izstrelitev projektilov. “In, kaj naj naredite?”, je vprašal Trump.

“Nato smo sprejeli odločitev, da to naredimo in rakete so bile lansirane”, je dejal Trump in dodal, da je takoj o tem obvestil kitajskega predsednika Xija Jinpinga.

“In nato sem dejal, gospod predsednik, dovolite mi, da vam nekaj pojasnim, vse to se je dogajalo medtem, ko smo jedli sladico. Pravkar smo izstrelili 59 raket… na Irak”, je povedal Trump v intervjuju za Fox Business TV Network.

Nato ga je novinarka Fox Businessa Maria Bartiromo popravila z vprašanjem, ali je imel v mislih “Sirijo”, poroča ameriški portal “Hill” “Da, na Sirijo”, je odgovoril predsednik ZDA, Donald Trump.

Xi Jinping, je nadaljeval Trump, je “obstal deset sekund in nato prosil tolmača, da mu ponovi prevod”.

“Mislil sem, da to ni dober znak”, je povedal Trump, poroča AFP.

Vendar tedaj je predsednik Xi Jinping odgovoril, da v primeru, če je “nekdo toliko brutalen in uporablja plin proti otrokom in dojenčkom, potem je to OK”.

“Soglašal je s tem. To je bilo zanj ok”, je povedal Trump.

logo-topnews (1)

 

 

COMMENTS

Wordpress (1)
  • comment-avatar
    xtc 7 let

    Kitajci so večji pragmatiki ;kotRusi hitro so se postavili na pravostran: