Sporočilo iz Kremlja: Odnosi med ZDA in Rusijo so najslabši doslej! – TOPNEWS.si

Sporočilo iz Kremlja: Odnosi med ZDA in Rusijo so najslabši doslej!

Sporočilo iz Kremlja: Odnosi med ZDA in Rusijo so najslabši doslej!

V Moskvi bi radi v pogovoru z ameriškim državnim sekretarjem Tillersonom izvedeli, koliko se Združene države Amerike zavedajo potrebe po stabilizaciji in normalizaciji bilateralnih odnosov med ZDA in Rusko federacijo. Rusko Ministrstvo za zunanje zadeve je izrazilo upanje, da bodo načrtovani pogovori z ameriškim državnim sekretarjem Rexom Tillersonom jutri v Moskvi produktivni. Rusija je zaskrbljena zaradi najave možnosti ameriške unilateralne akcije proti Severni Koreji.

Diplomatski odnosi Rusije in ZDA so “najtežji” od zaključka Hladne vojne, je sporočilo rusko Ministrstvo za zunanje zadeve.

V pogovoru z ameriškim državnim sekretarjem Rexom Tillersonom jutri v Moskvi bi radi izvedeli, koliko se Združene države Amerike zavedajo potrebe po stabilizaciji in normalizaciji bilateralnih odnosov, je sporočilo MZZ Rusije.

Sporočilo je sledilo samo nekaj dni po ameriškem raketnem napadu na sirsko bazo potem, ko je umrlo veliko število sirskih civilistov zaradi prepovedanega strupa sarin v provinci Idlib, za kar ZDA krivijo sirski režim. Številni ameriški politični predstavniki so obtožili Rusijo, da je delno kriva za smrt civilistov, saj podpira sirijski režim.

Potem ko je bil za predsednika ZDA izvoljen Donald Trump, je Rusija upala na izboljšanje odnosov med državama.

V predvolilni kampanji je Trump hvalil ruskega predsednika Putina in izjavljal, da si želi prijateljskih odnosov z njim.

Medtem pa se je politika Donalda Trumpa zaradi nenehnih očitkov povezanosti njegove administracije z Moskvo spremenila in z ameriškim napadom na sirsko vojsko, ki jo podpira Rusija, še bolj zaostrila in povzročila gnev Kremlja.

Rusko Ministrstvo za zunanje zadeve je izrazilo upanje, da bodo načrtovani pogovori z ameriškim državnim sekretarjem Rexom Tillersonom v Moskvi produktivni in hkrati izrazilo izjemno zaskrbljenost zaradi stališča Washingtona do Severne Koreje. Rusija je zaskrbljena zaradi najave možnosti ameriške unilateralne akcije proti Severni Koreji.

Ameriški državni sekretar Tillerson se bo jutri v Moskvi pogovarjal s svojim kolegom, šofom ruske diplomacije Sergejem Lavrovom, poroča Reuters.

logo-topnews (1)

 

 

COMMENTS

Wordpress (0)