Kim Jong Un: Pripravljeni smo na vojno, odgovorili bomo na ameriško invazijo! – TOPNEWS.si

Kim Jong Un: Pripravljeni smo na vojno, odgovorili bomo na ameriško invazijo!

Kim Jong Un: Pripravljeni smo na vojno, odgovorili bomo na ameriško invazijo!

Severna Koreja je najavila ostre protiukrepe na svako vojaško potezo, ki bi lahko sledila po odločitvi ameriške vojaške mornarice, da napoti letalonosilko USS Carl Vinson in njeno spremljajočo floto vojaškega ladjevja v vode Korejskega polotoka.

Sporočilo iz Pjongjanga je prišlo v času že povečanih napetosti na Korejskem polotoku zaradi ameriško-južnkorejskih vojaških vaj, ki so še vedno v teku in nedavnih severnokorejskih preiskusov balistčnih raket.

Pjongjang ocenjuje letne ameriško-južnokorejske vojaške vaje kot generalko za invazijo na Severno Korejo. Na drugi strani pa severnokorejsko lansiranje raket dolgega dosega predstavlja kršitev resolucij OZN.

Tiskovni predstavmik severnokorejskega ministrstva za zunanje zadeve je sporočil, da je “nerazumno” ameriško rasporejanje vojaškega ladjevja za pokoritev Severne Koreje doseglo zaskrbljujočo fazo.

“Ocenjujemo, da bodo ZDA popolnoma odgovorne za katastrofalne posledice, do katerih lahko privedejo takšne sramotne akcije,” je dejal portparol severnokorejskega ministrstva za zunanje zadeve.

V sporočilu za javnost severnokorejsko zunanje ministrstvo navaja, da je Pjongjang pripravljen odgovoriti na katerokoli obliko vojne, ki jo bodo začele ZDA.

“Ameriško razporejanje udarne pomorske skupine ladjevja potrjuje, da je bila severnokorejska odločitev glede razvoja svojih jedrskih kapacitet za lastno samoobrambo oziroma preventivne napade pravilna”, je zapisano v sporočilu za javnost.

Washington je v soboto sporočil, da je letalonosilka USS Carl Vinson s spremljajočim vojaškim ladjevjem napotena iz Avstralije proti vodam Severnokorejskega polotoka.

logo-topnews (1)

 

 

COMMENTS

Wordpress (0)