Trenutek groze: Islamski terorist aktivira bombo pred cerkvijo v Aleksandriji – TOPNEWS.si

Trenutek groze: Islamski terorist aktivira bombo pred cerkvijo v Aleksandriji

Trenutek groze: Islamski terorist aktivira bombo pred cerkvijo v Aleksandriji

V včerajšnjem terorističnem napadu pred cerkvijo v Aleksandriji je umrlo najmanj 17 ljudi, 41 oseb pa je bilo ranjenih v eksploziji, ki jo je izvedel bombni samomorilec.

Na video posnetku se vidi, kako je teroristični samomorilec poskušal vstopiti v koptsko cerkev, kjer je tudi sedež koptskega papeža in ko mu slednje zaradi varnostnih ukrepov ni bilo dovoljeno, je aktiviral jopič z eksplozivom. Gre za največjo krščansko cerkev v Egiptu. Koptski papež Tawadros je bil v času napada v cerkvi, a ni bil poškodovan, je sporočilo egiptovsko notranje ministrstvo.

Predhodni napad se je zgodil samo nekaj ur prej v cerkvi Svetega Georgija v mestu Tanti, 90 kilometrov od Kaira, napadena pa je bila tudi policijska postaja v istem mestu. V tem napadu je umrlo najmanj 27 ljudi, 78 pa je bilo ranjenih. Eksplozija je odjeknila na cvetno nedeljo, ko je bilo v cerkvi polno vernikov.

Za oba napada je odgovornost prevzela Islamska država in sporočila, da sta napada izvedla samomorilska napadalca, ki sta nosila jopiča z eksplozivom. Ob tem so napovedali nove tovrstne napade.

Egiptovski predsednik Abdel Fatah Al Sisi je po napadih odredil namestitev vojaških enot pred ključnimi institucijami po vsej državi.

Tiskovni predstavnik egiptovskega zunanjega ministrstva Ahmed Abu Seid je ocenil, da je šlo za teroristični napad in dejanje dejanje proti vsem Egipčanom, ne le proti koptskim kristjanom. Še ta mesec bo Egipt obiskal tudi papež Frančišek.

logo-topnews (1)

 

 

COMMENTS

Wordpress (0)