Aretiran napadalec iz Stockholma! Policija sumi, da je imel pomočnike – TOPNEWS.si

Aretiran napadalec iz Stockholma! Policija sumi, da je imel pomočnike

Aretiran napadalec iz Stockholma! Policija sumi, da je imel pomočnike

Švedska policija sumi, da je moški, aretiran zaradi suma terorističnega napada, voznik ukradenega kamijona, ki je zapeljal v množico ljudi pred trgovskim centrom v Stockholmu, ko so umrli najmanj štiri ljudje, poškodovanih pa je bilo 15 oseb, je sporočilo švedsko tožilstvo.

“Sumimo, da je oseba, ki smo jo aretirali, izvršila napad”, je dejal tiskovni predstavnik švedske policije Lars Biström. Osumljeni, čigar identitete niso razkrili, je bil aretiran v severnem delu mesta, po poreklu pa naj bi bil Uzbekistanec, poroča BBC.

“Možno je, da so bile tudi druge osebe povezane z njim, vendar tega z gotovostjo ne vemo v tem trenutku”, je izjavil Biström.

V zvezi z napadom sta doslej bili privedeni še dve osebi. Po poročanju švedske televizije SVT naj bi policija na kamijonu našla tudi eksploziv, poroča Reuters. Švedska policija informacije še ni uradno potrdila.

Na Švedsem je danes dan žalovanja, zastave na vladnih poslopjih so spuščene na pol droga.

stockholm attack

Švedski premijer Stefan Löfven je včeraj dejal, da je včerajšnje dejanje bilo napad na Švedsko in da vse kaže na to, da je nalet kamijona v trgovski center v Stockholmu “teroristični napad”.

Premijer je sporočil, da terorizem ne bo nikli uspel spodkopati švedsko demokracijo.

Po tem napadu je Švedska okrepila nadzor na državnih mejah.

logo-topnews (1)

 

 

COMMENTS

Wordpress (1)
  • comment-avatar
    Nata 7 let

    O, kakšna izjava !!??
    Teroristični napadi ne bodo nikoli spodkopali. . . Saj ravno zaradi čudne, izrojene demokracije se to dogaja !Ti ljudje jim hodijo po glavah ! Najbolj žalostno pa je,da niso zadovoljni ne eni, ne drugi.Ali imajo ti migranti delo? Kje in kako živijo?Kako naj ljudje s tako čudno , nasilno vero živijo v sozvočju z družbo, kot je Švedska ? Saj to sta dva svetova. Kot noč in dan. Kot ogenj in voda.