VV Faktor – Janković župan ali predsednik vlade? – TOPNEWS.si

VV Faktor – Janković župan ali predsednik vlade?

VV Faktor – Janković župan ali predsednik vlade?

Zakaj Ivan Simić misli, da za Jankovića ni dobro, da bi postal predsednik vlade in zakaj Tino Mamič misli, da se je “centralni komite” že odločil

Vladimir Vodušek: “Zoran Janković je v nedeljskem intervjuju na TV Idea rekel, da se še sicer ni odločil, da se mu nikamor ne mudi, ampak da ga v bistvu zanimata dve mesti, ali bo župan oziroma bo še enkrat kandidiral za župana, ali pa bo prevzel vlado. Mi smo že v eni od zadnjih oddaj govorili o tem, takrat je izgledalo kot špekulacija, ampak v bistvu lahko na naslednjih volitvah pričakujemo neko reprizo leta 2011, ko sta se spopadla Zoran Janković in Janez Janša. Ivan Misliš, da je to realno, da bomo to doživeli letos na izrednih ali prihodnje leto na rednih volitvah”?

Ivan Simić: “Torej jaz mislim, da letošnje leto izrednih volitev ne bo, ker se mora res zgoditi nekaj hudega, ker to je premalo časa. Po drugi strani pa, torej kolikor poznam Zorana Jankovića mislim, da ta trenutek ne razmišlja preveč aktivno, ali bo kandidiral na naslednjih državnozborskih volitvah oziroma ali ga zanima mesto predsednika vlade. Prva, gotovo je to zanimiva pozicija. Ampak, če bi mene vprašal, jaz mu tega ne bi svetoval.”

Vladimir Vodušek: Zakaj?

Ivan Simić: Enostavno zaradi tega, ker vem, kaj pomeni biti predsednik vlade, vem da se ti takrat vsi vtikajo v tvoje življenje. Doživljal bo napade iz opozicije, našel se bo tudi kdo v koaliciji in zaradi tega menim, da je za njega veliko bolje in bolj mirno, da ostane župan, kajti ta posle dela odlično. Veliko je naredil. Ljubljana se je spremenila v tem času odkar je on župan. Će bo šel na te državnozborske volitve in njega tako Desus, kot SD nagovarjajta. To pomeni, da nihče od njih se ne čuti sposobnega, da bi si upal iti na volitve, kar mene žalosti. Da nekdo vodi stranko in nima niti toliko hrabrosti, da bi rejkel, jaz grem kandidirati na volitve …
Vladimir Vodušek: in jaz bom premier

Ivan Simić: In jaz bom premier. Torej Erjavec je to že enkrat nakazal, da bi lahko bil enkrat premier, ampak ko prihajajo volitve in ko se ve, da bo drugo leto vse odprto, bi se morali oni že sedaj pripraviti, ne pa iskati nekoga drugega in potem karkoli se zgodi, ne bo nihče kriv.
Tako, da verjetno, če bi Zoran Janković šel na volitve, če bi ga ti podprli, bi zmagal. Jaz mislim, da bo on čakal do konca, nekje do tik pred volitvami, takrat se bo tudi odločil, ko bo ocenil situacijo, kajti enkrat je že bil dosti blizu in se zaveda svojih napak, ki jih je takrat storil, kajti politika ni podjetništvo, politika je nekaj popolnoma drugega.
Mislim, da imamo ljudje nek izraz za politiko in zaradi tega pravim, da politika ni za vse…

Vladimir Vodušek: Kaj si mislil?

Ivan Simič: Ne bom povedal.

Tino Mamič: Jaz pa mislim, da ne in da ne gre toliko za njegovo odločitev, ker tudi prvič se ni on odločal. Jaz mislim, da se je “centralni komite” že odločil, da bo Janković moral nastopit na volitvah in sedaj točno, v kakšni vlogi po mojem še niso dogovorjeni, ne. Bo verjetno spet kakšna procesija šla na magistrat in ga bodo tam milo prosili modrookci, naj nastopi na volitvah.
Zakaj, jaz mislim, da je centralni komite tako odločil…

Ivan Simič: To še obstaja?

Tino Mamič: ha, ha, no saj to je pač, vemo o čem govorimo, ne.

Vladimir Vodušek: Tino ima takšne informacije…

Tino Mamič: Neformlani strici iz ozadja, ki imajo pač oblast, zdaj na kašen način se setajajo, ne vem, ampak očitno so bile odločitve že sprejete, zato, ker če pogledamo malce medije, ne samo ta intervju, ki je bil… na Tv Idea… ja. Ampak če pogledamo Slovenske novice in še bolj Maldino. Itervju v Mladini z Jankovićem, to je tak PR intervju, da bi ga vsak piarovec pohvalil na vso moč. Ker to je res klasičen PR intervju. In v tem intervjuju vidiš, da se dejansko on pripravlja na volitve, da bo nastopil na volitvah, In zato mu potem tudi novinar lansira prava vprašanja, da ga pač slika kot uspešnega podjetnika, kot dobrega človeka in tako naprej.
Zdaj v tej izjavi danes mi je šlo že prav na smeh ne, ko se je Janković eden najbogatejših ljudi v Ljubljani oziroma v Sloveniji, govori o revežih, kako je treba narediti socialno pravičnost in izenačiti bogate in revne. Naj gre jutri na banko in bo to naredil.

Vladimir Vodušek: Ampak Tino, zakaj pa misliš, da je Janez Janša tako nervozno reagiral na to, na twitterju…SDS in ljudje na desnici. Zakaj tako nervozna reakcija na te napovedi, da bo Janković ponovno kandidiral ,,,,

Tino Mamič: Ne vem, če je reakcija nervozna…

logo-topnews (1)

 

 

COMMENTS

Wordpress (5)
 • comment-avatar
  Nata 7 let

  Sveta nebesa, no !??! Ne eno , ne drugo ne sme biti !!
  Bogovi so na glavo padli !!
  Ta možakar je pa pravi komedijant. On se še ni odločil ??
  Mislim, da ima Mamič prav. Komite se je že odločil.
  In, če se bodo Slovenci-nke podelali v hlače, pa ignorirali volitve, ga bomo gledali do konca življenja.
  Slekel in okradel nas bo do golega.

 • comment-avatar
  xtc 7 let

  Nekaj je jasno Jankovič bo kandidiral(odkloniti ne sme);zelo verjetno pa bodo JJ ZOPET SPRAVILI V KAK NAMIŠLJEN POSTOPEK ALI ZAPOR:

 • comment-avatar
  Antonius 7 let

  Županković, ki ne dovoli slovenski zastavi na grajski stolp sredi Ljubljane si v NOBENEM primeru ne zasluži, da bi kot predsednik slovenske vlade vodil Slovenijo. https://uploads.disquscdn.com/images/cce1faf86c87a64893ece0d1ae003328ec00a64eed3bb162574f78a8d59f1bf2.jpg

 • comment-avatar
  baubau 7 let

  ck seveda obstaja in mamič ima prav.

 • comment-avatar
  radames 7 let

  Leta 1990 si nismo mislili, da se bo država Slovencev tako izrodila!