To je najnovejši osumljenec za eksplozijo v Sankt Peterburgu – TOPNEWS.si

To je najnovejši osumljenec za eksplozijo v Sankt Peterburgu

To je najnovejši osumljenec za eksplozijo v Sankt Peterburgu

Za eksplozijo v metroju v Sankt Peterburgu je odgovoren državljan Rusije, po poreklu iz Centralne Azije, je sporočil visoki kazahstanski varnostni funkcionar Nurgali Bilisbekov in dodal, da osumljeni ni iz Kazahstana.

Tiskovni predstavnik ruske varnostne službe je za AFP izjavil, da gre za Akbardžona Džalilova, rojenega leta 1995 v Ošu, kirgistanske nacionalnosti. Dejal je, da kazahstanski Nacionalni odbor za varnost tesno tesno sodeluje z ruskimi varnostnimi službami in izmenjuje informacije v preiskavi, poroča Reuters.

Ruska agencija Intefaks poroča, sklicujoč se na neimenovanega policijskega funkcionarja, da prizkovalci verjamejo, da je osumljeni 23-letni moški iz Srednje Azije nosil eksplozivno napravo v nahrbtniku, kar potrjujejo dokazi s kraja dogodka.

terorist st petersburg

Agencija TASS poroča, da je bombaš samomorilec preliminarno identificiran, da resnično prihaja iz Srednje Azije in da je bil povezan s sirskimi militantnimi skrajneži.

Sinoči smo mediji objavili sliko varnostnih kamer, ki naj bi prikazovala domnevnega terorista, vendar se je moški s posnetka takoj javil policiji in ni več med osumljenimi za napad.

Neidentificirana naprava je eksplodirala včeraj okoli 14.00 ure po moskovskem času na postaji podzemne železnice Tehnološki Institut v Sankt Peterburgu, ko je vlak speljal s postaje. Rusko tožilstvo je potrdilo, da gre za teroristični napad.

Po navedbah policije se ocenjuje, da je isti človek postavil tudi drugo bombo na metro postaji, ki so jo našli in pravočasno deaktivirali.

Število žrtev včerajšnje eksplozije je naraslo na 14, potem ko so še tri osebe podlegle poškodbam. Eksplozija se je zgodila v času, ko se je predsednik Vladimir Putin nahajal v Sankt Peterburgu, njegovem rojstnem mestu.

Po eksploziji v metroju so hospitalizirali 51 oseb, od katerih so štiri v kritičnem stanju, je izjavila danes ruska ministrica za zdravje Veronika Skvortsova.

Doslej še nihče ni prevzel odgovornosti za napad, ki je naletel na številne obsodbe po svetu. Napad so obsodili generalni sekretar OZN Antonio Guterres, visoka predstavnica EU Federica Mogherini, ameriški predsednik Donald Trump in mnogi drugi politični predstavniki.

logo-topnews (1)

 

 

COMMENTS

Wordpress (1)
  • comment-avatar
    milanček 7 let

    Pa ja ne bo putin prevzel odgovornosti, če vse dela ilegalno, je komunajzarski gnoj!