Najbogatejša ameriška administracija doslej: Koliko ima pod palcem Ivanka Trump? – TOPNEWS.si

Najbogatejša ameriška administracija doslej: Koliko ima pod palcem Ivanka Trump?

Najbogatejša ameriška administracija doslej: Koliko ima pod palcem Ivanka Trump?

Bela hiša je objavila podatke o finančnem stanju članov ameriške administracije, na podlagi katerih imata hčerka Ivanka Trump in njen soprog ter hkrati zet predsednika Jered Kushner, ki sta hkrati tudi svetovalca predsednika, več kot 741 milijonov dolarjev premoženja.

Po podatkih Bele hiše, ki jih navaja New York Times, je mož predsednikove hčerke Ivanke Jered Kushner pred tem opravljal različne funkcije v več kot 200 podjetjih na področju gradbeništva, ki pripadajo njegovi družini. Potem ko je postal svetovalec svojega tasta v Beli hiši, je opustil vse dozdajšnje dolžnosti, vendar pa še naprej prejema prihodek od večine podjetij.

Ivanka Trump je dala odpoved v podjetjih, v katerih je delala doslej, vendar je ohranila delež v “Trump International Hotelu”, ki se nahaja v Washingtonu. Kushnerjevo poročilo o prihodkih in lastnini je dolgo 54 strani, v njem pa je navedena večina lastnine, ki jo zakonski par Ivanka in Jered posedujeta, med katero je velika večina nepremičnin, vrednih milijone ali celo desetine milijonov dolarjev.

Bivši predsednik “Goldman Sacha” in sedanji vodja Nacionalnega gospodarskega sveta Bele hiše Gery Cohn poseduje lastnino, vredno 230 milijonov, možno pa je tudi, da je njena vrednost dosti višja. Za nekatera njegova posestva je objavljeno bore malo podatkov, razen da so vredna “več kot milijon dolarjev”.

Trumpov višji svetovalec Steve Bennon, znan tudi kot glavni strateg njegove administracije in ustanovitelj ameriškega portala Breitbart, poseduje premoženje, ocenjeno na 16 milijonov dolarjev, lani pa je zaslužil 191.000 dolarjev.

Seanu Spicerju, tiskovnemu predstavniku Bele hiše, je bilo za delo glavnega stratega in šefa komunikacij Republikanskega nacionalnega odbora samo v času predsedniške kampanje izplačanih 260.000 dolarjev, poleg tega pa Spicer poseduje nekaj zelo vrednih nepremičnin.

Šefinja Trumpove volilne kampanje Kellyanne Conway, ki je po Trumpovi inanuguraciji postala njegova svetovalka, je zaslužila za svetovanje v predvolilni kampanji in nasploh 800.000 dolarjev, njeno premoženje pa naj bi bilo vredno 40 milijonov dolarjev.

Finančno poročilo o predsedniku Trumpu in njegovem podpredsedniku Miku Pencu doslej še ni znano.

Odbor za etiko iz Washingtona pozorno proučuje dokumente, ki zadevajo nove zaposlene v Beli hiši, da bi odkril, ali pri katerem članu Trumpove administracije obstaja konflikt interesov. Pred časom je ameriški portal Bloomberg objavil, da je administracija Donalda Trumpa najbogatejša v ameriški zgodovini in razpolaga s približno dvanajstimi milijardami dolarjev premoženja.

logo-topnews (1)

 

 

COMMENTS

Wordpress (0)