Šef Evropske komisije Juncker besen nad predsednikom Trumpom – TOPNEWS.si

Šef Evropske komisije Juncker besen nad predsednikom Trumpom

Šef Evropske komisije Juncker besen nad predsednikom Trumpom

Predsednik Evropske komisije Jean-Claude Juncker je na tiskovni konferenci, v času kongresa Evropske ljudske stranke 29. marca na Malti, pozval ameriškega predsednika Trumpa, naj preneha s spodkopavanjem Evropske unije, v nasprotnem se bo začel zavzemati za neodvisnost ameriških zveznih držav Ohio in Teksas.

Predsednik Evropske komisije Jean-Claude Juncker je od ameriškega predsednika Donalda Trumpa zahteval, naj preneha z dajanjem javne podpore za izstop držav članic Evropske unije, ali pa bo vrnil Združenim državam Amerike z enako mero.

“Če bo s tem nadaljeval, se bom začel zavzemati za neodvisnost zvezne države Ohio in Austina, v ameriški zvezni državi Teksas,” je dejal Juncker na tiskovni konferenci Evropske ljudske stranke (EPP).

Juncker je dejal, da ga iritira, ker je Trump “srečen zaradi Brexita”, in ker je zahteval od drugih držav članic EU, da naredijo enako.

Pred nekaj dnevi so nekateri evropski mediji poročali, da je predsednik Evropske komisije opozoril podpredsednika ZDA Michaela Penca, da v primeru razpada Evropske unije, Balkanu preti nevarnost nove vojne.

Predsednik Trump je večkrat komentiral Brexit. Dan po Brexitu, tedaj še kot republikanski kandidat na ameriških predsedniških volitvah, je iz Škotske sporočil, da je zmaga Brexita “velika stvar” za Britance, saj so prebivalci “Velike Britanije povrnili svojo državo”.

Podobne izjave je ameriški predsednik dajal tudi ob prvem obisku britanske premierke Therese May v Washingtonu.

logo-topnews (1)

 

 

COMMENTS

Wordpress (2)
  • comment-avatar
    Joy Gerden 7 let

    EU se bo pogreznila sama vase kot Babel stolp, saj se evropski narodi vec ne zavedajo kaj so. Slepo sledijo direktivam bivse osvajalne ameriske vlade in satanskemu planu “Now svetovni (ne)red” (Bilderberg, Bush, Soros, Clintons…) in ne znajo vec misliti s svojim mozgom. Britanci so izstopili zadnji trenutek, ostali pa so zgubljene ovce…. Balkan ne potrebuje Evropske unije, se manj pa Ameriko . Zbudite se, ce niste ze poplnoma zdrogirani. Zavajalni Ameriki je uspelo spreti slovanske narode in jih nahujskati proti miroljubni Rusiji.

  • comment-avatar
    Oregon 6 let

    tud brez Trumpa se bo tale Evropa sesula, sam mal boplj mukotrpno bo in vleklo se bo. Pa po moje niti ne dolgo, kakršne kretene imamo na oblasti, ala Juncker, ki ga niti volit nismo smeli, kar nastavljen je, pijanec prizadeti. Mal video poglejte; med službo pijan kot mavra, ni čudno da taske bolane strela, verjetno ima možgane od alkohola prizadete kot je star pleh na avtu od soli