Ekološke organizacije tožijo Trumpovo vlado zaradi naftovoda Keystone – TOPNEWS.si

Ekološke organizacije tožijo Trumpovo vlado zaradi naftovoda Keystone

Ekološke organizacije tožijo Trumpovo vlado zaradi naftovoda Keystone

Ameriški predsednik Donald Trump je izdal dovoljenje za izgradnjo naftovoda Keystone med ZDA in Kanado. V zvezi s to odločitvijo je šest ekoloških organizacij vložilo tožbo.

Šest ekoloških organizacij v ZDA je včeraj vložilo tožbo proti administraciji ameriškega predsednika Donalda Trumpa zaradi odločitve o odobritvi izgradnje kontroverznega naftovoda Keystone XL.

Ekološke organizacije trdijo, da se je State Department, ki je izdal dovoljenje za izgradnjo naftovoda med Kanado in ZDA, pri sprejemu odločitve naslonil na “zastarele in nepopolne trditve o vplivu naftovoda na življenjsko okolje”, poroča agencija Reuters.

Predsednik ZDA Donald Trump je pred nekaj dnevi dokončno odobril izgradnjo naftovoda Keystone in pri tem sporočil, da bo ta projekt prispeval k odpiranju novih delovnih mest in izboljšal energetsko varnost Združenih držav Amerike.

Ena od prvih Trumpovih odločitev po prihodu na oblast konec januarja je bila začasna zelena luč za realizacijo kontroverznega čezmejnega projekta, čigar odobritev je bivši predsednik Barack Obama odložil.

Ameriški predsednik Trump je v času predsedniške kampanje večkrat ponovil, da bo odobril izgradnjo omenjenega naftovoda in kot kaže je zaenkrat obljubo uspešno izpolnil. Glede na vloženo tožbo ekoloških organizacij v zvezi z njegovo odločitvijo, pa bo potrebno počakati še na odločitev sodišča.

logo-topnews (1)

 

 

COMMENTS

Wordpress (0)