Odločitev Višjega sodišča v Londonu šok za Ukrajino, ki mora Rusiji plačati dolg treh milijard dolarjev! – TOPNEWS.si

Odločitev Višjega sodišča v Londonu šok za Ukrajino, ki mora Rusiji plačati dolg treh milijard dolarjev!

Odločitev Višjega sodišča v Londonu šok za Ukrajino, ki mora Rusiji plačati dolg treh milijard dolarjev!

Ministrstvo za finance Rusije ocenjuje odločitev Višjega sodišča v Londonu, da mora Ukrajina izplačati dolg Rusiji v evroobveznicah, visok tri milijarde dolarjev, kot dokončno in obvezujočo, je objavljeno na spletni strani ministrstva.

“Višje sodišče v Londonu je potem, ko je proučilo tožbo Rusije glede ukrajinskega dolga, po kratkem postopku odločilo, da mora Ukrajina izplačati Rusiji nominalno vrednost evroobveznic, v znesku treh milijard dolarjev, kot tudi ustrezen znesek od obresti“, piše v sporočilu Ministrstva za finance Rusije.

Višje sodišče v Londonu se je seznanilo s pomanjkanjem argumentov za zavrnitev navajanja tožilca o obstoju dolga v evro obveznicah, kot posledica tega pa ni potrebe za obravnavo argumentov, ki jih je navedla obramba v postopku.

“To je pogoj dospetja dolžniških instrumentov, za katere sodišče ocenjuje, da ni upravičene obrambe. Ne bi bilo pravilno, da bi v takih okoliščinah šel primer naprej v postopkovno proceduro,” je pojasnil sodnik v sporočilu za javnost.

Na ta način, je sodišče sprejelo dokončno odločitev, ki obvezuje Ukrajino, da izplača dolg Rusiji v evroobveznicah in to v celoti.

Ministrstvo za finance Rusije je v zaključku sporočila zapisalo, da se na Višjem sodišču v Londonu ne pričakuje nadaljnje razprave o tem vprašanju.

logo-topnews (1)

 

 

COMMENTS

Wordpress (0)