(VIDEO) Novi predsednik stranke Glas za otroke in družine Aleš Primc proti deportaciji sirske družine Korba-Sulejman – TOPNEWS.si

(VIDEO) Novi predsednik stranke Glas za otroke in družine Aleš Primc proti deportaciji sirske družine Korba-Sulejman

(VIDEO) Novi predsednik stranke Glas za otroke in družine Aleš Primc proti deportaciji sirske družine Korba-Sulejman

Čeprav “mainstream” mediji v poročilih z včerajšnjega ustanovnega kongresa stranke Za otroke v glavnem povzemajo besede Angelce Likovič, ki je med drugim dejala: “Želim si, da bi se v Sloveniji bolj slišal glas otrok. Otrok slovenskega rodu in slovenskih korenin. Želim si več vzgoje v skladu s krščanskim izročilom in 10 božjimi zapovedmi”, kar naj bi dokazovalo, da se bo kot borka za človekove pravice borila le za pravice otrok slovenskih korenin in rodu. Pomenljivo pa je, da so Angelci Likovič podelili belo vrtnico, kot nagrado za njeno prizadevanje za pravice predvsem nerojenih otrok. Navdih za nagrado so našli v odporniškem gibanju v nacistični Nemčiji, ki je svojo pripadnost označevala z belo vrtnico.

Vendar so mediji kar nekako spregledali izjavo predsednika nove stranke Aleša Primca glede izgona družine Korba-Sulejman, ki jo je dal ob prihodu na kongres. Primc je na izrecno vprašanje, kako komentira deportacijo sirske družine z otrokom, ki se je rodil v Sloveniji dejal: “Boli me, boli me. Jaz tega z družinami ne bi delal.”. Na izrecno vprašanje, kako bi rešil ta problem je Primc dejal: “Družini bi pustil, da tukaj ostane”.

Aleš Primc je s tem vsekakor dokazal načelnost v prizadevanju za pravice otrok in družin. Zgodba o družini Korba-Sulejman namreč sega v avgust 2015, takrat sta noseča Carol Korba in Hany Sulejman prišla iz Sirije na Hrvaško s turistično vizo, pot sta nadaljevala proti Nemčiji, tam ima Carol brata. V Sloveniji so ju ustavili, zaprosila sta za azil, ampak so ju želeli po Dublinski uredbi vrniti na Hrvaško. Nekaj mesecev kasneje se jima je rodil sin Adel, po rojstvu je Carol trpela za poporodno depresijo, ministrstvo za notranje zadeve pa ju je na vsak način želelo vrniti.

Primer je šel na različna sodišča, na koncu je Vrhovno sodišče odločilo proti družini, v času čakanja se je Carol stanje poslabševalo, bila je na tabletah. Slovenija je imela možnost z diskrecijsko klavzulo Dublinske uredbe družino zadržati v Sloveniji, vendar tega ni storila in jo je deportirala na Hrvaško. Zardi tega je prišlo do demonstracij pred azilnim domom na Viču,

Aleš Primc je komentiral tudi odvzem novorojenega otroka Sandi Alibabić, ki je v priporu zaradi očitkov o soodgovornosti za smrt dveletne hčerke, kjer pa je podprl jeseniški Center za socialno delo CSD, ki je po oceni Aleša Primca ravnal pravilno. “Obžalujem, kar se je zgodilo z enim otrokom v tej družini. Bi rekel, da je tokrat Center za socialno delo ravnal prav”.

logo-topnews (1)

 

 

COMMENTS

Wordpress (2)
  • comment-avatar
    APMMB 7 let

    Kimavci na sodiščih niso dobili jasnega namiga, kaj je prav, zato so se skrili za zakonom in izgnali sirsko družino Če bi dobili namig, da lahko škodijo Janši s tem,da sirska družina ostane v Sloveniji, bi ta tudi ostala.

  • comment-avatar
    Solo 7 let

    Primc je torej zagovornik migrantske barbarske drhali, ki se v milijonih vali v Evropo in izpodriva avtohtone evropske bele narode, vključno s slovenskim. Primc je zgolj še en hinavski udbo-komunistični prevarant in Sorosev plačanec, tako kot vsi ti kvazi-desničarji, ki v evropskem parlamentu dvigujejo roke za še več migrantov, za vsiljene migrantske kvote in ohranitev zločinske totalitarne EU za vsako ceno. Zahrbtni veleizdajalci zahodne civilizacije in bele rase, hlapci židovskih NWO globalistov. To je dobro vedeti, ko bomo šli na volitve (in na ulice)…