Grozljivo: Terorist iz Londona klal po Bosni, MI5 pa ni nič vedela o tem? – TOPNEWS.si

Grozljivo: Terorist iz Londona klal po Bosni, MI5 pa ni nič vedela o tem?

Grozljivo: Terorist iz Londona klal po Bosni, MI5 pa ni nič vedela o tem?

Kot islamski “sveti vojak”, je v Bosno in Hercegovino prišel 1. maja 1993, ko se je priključil arabskim borcem iz odreda, ki je bil pod poveljstvom Tretjega korpusa tako imenovane “Armije BiH”, poročajo mediji v naši vzhodni soseščini. Zanimivo pa je, da je londonskega terorista Halida Masuda MI5 sicer poznala, britanska policija pa večkrat obravnavala zaradi radikalnih islamskih idej in nasilja, a ga je vseeno ocenila kot “nepomembnega marginalca”.

Halid Masud, ki je v sredo izvršil teroristični napad v Londonu, je bil v času vojne v Bosni in Hercegovini pripadnik zloglasnega odreda “El mudžahid”.

Obstaja spisek 1.774 borcev odreda “El mudzahid”, med katerimi je tudi Masudovo ime.

Masud je kot islamski “sveti vojak”, v Bosno in Hercegovino prišel 1. maja 1993, ko se je pridružil arabskim borcem tega odreda, ki je bil pod poveljstvom Tretjega korpusa Armade BiH.

V začetku devetdesetih let prejšnjega stoletja (1990) sta ga radikalizirala znana vahabitska liderja Abu Hamza al Misri in Omar Bakri Muhamed.

“Gre za ljudi, ki so na začetku državljanske vojne v BiH odigrali usodno vlogo pri oblikovanju zloglasnega odreda “El mudžahid”, ki je deloval v sklopu Tretjega korpusa Armade BiH in ki se je “proslavil” z grozljivimi zločini nad zajetimi srbskimi civilisti in vojaki”.

Mediji iz naše soseščine prenašajo tudi izjavo člana Strokovne skupine jugovzhodne Evrope za boj proti terorizmu, Dževada Galijaševića, ki je dejal, da je bil po njegovih podatkih Halid Masud v času vojne v BiH pripadnik “El mudžahida”.

Galijašević pravi, da je Halid Masud, ki je poleg svojega imena, imel še dodatek imenu Abdula, ki so ga uporabljali številni pripadniki tega odreda, iz Bosne in Hercegovine odšel šele 25. decembra 1995.

Po besedah Galijaševića, so skoraj vsi veliki teroristični napadi v Evropi in ZDA imeli neko zvezo z Bosno in Hercegovino: ali so bili teroristi udeleženi v vojni v BiH, ali so imeli njeno državljanstvo ali pa so uporabljali orožje, nabavljeno v BiH.

Galjašević pravi, da je “to zapuščina politike Alije Izetbegovića, ki je “islamske vojake” in psihopate raznih vrst, uvažala v BIH, da bi ustvarila islamsko državo. Zadnji je teroristični napad v Londonu samo še en v nizu dokazov, kam nas je pripeljala taka politika.”

Zanimivo pa je, da je londonskega terorista Halida Masuda MI5 sicer poznala, britanska policija pa večkrat obravnavala zaradi radikalnih islamskih idej in nasilja, a ga je vseeno ocenila kot “nepomembnega marginalca”.

logo-topnews (1)

 

 

COMMENTS

Wordpress (0)