(Ekskluzivni posnetek) Karel Erjavec dehidriral, sredi govora pa ga je še “zasekalo v križu” – TOPNEWS.si

(Ekskluzivni posnetek) Karel Erjavec dehidriral, sredi govora pa ga je še “zasekalo v križu”

(Ekskluzivni posnetek) Karel Erjavec dehidriral, sredi govora pa ga je še “zasekalo v križu”

Ko ima hudič mlade jih ima več, pravi stari slovenski pregovor. Ministrstvo za zunanje zadeve je 25. obletnico vstopa Slovenije v OVSE obeležilo z okroglo mizo z naslovom “OVSE včeraj, danes, jutri” v Cankarjevem domu v Ljubljani. Slavnostna govornika na okrogli mizi sta bila minister Erjavec in direktor OVSE Centra za preprečevanje konfliktov veleposlanik Marcel Peško, ki je udeležence nagovoril v imenu generalnega sekretarja OVSE.

Najprej je bil namreč odpovedan petkov obisk generalnega sekretarja Organizacije za varnost in sodelovanje v Evropi( Ovse) Lamberta Zannierja. Kot so danes sporočili z ministrstva za zunanje zadeve, je Zannier obisk odpovedal iz zdravstvenih razlogov.

In kot zakleto so zdravstvene težave izdale tudi zunanjega ministra Karla Erjavca. Ministru Erjavcu je na slavnostnem govoru udeležencem okrogle mize v Cankarjevem domu, najprej postalo slabo, zato je očitno izpustil del pripravljenega govora in pospešil branje. Govora kljub slabosti ni dokončal, ampak se je opravičil in precej dramatično zapustil govornico. “Se opravičujem” je dejal minister Erjavec, “hrbet ….” Moderator ga je potem, ko se je sedel v prvo vrsto iz previdnosti vprašal: “Gospod minister boste dokončali ali…”. Erjavec: “Ne, veste kaj…. z Amerike sem glih prišel in me je hrbet zagrabil.”

Erjavcu so potem prinesli kozarec vode in je še spremljal uvodni nastop direktorja OVSE Centra za preprečevanje konfliktov veleposlanika Marcela Peška. Nato pa se je pred odhodom udeležencem opravičil z besedami:

“Jaz bi se samo opravičil. V torek sem šel v Ameriko, včeraj sem nazaj prišel.. pa očitno malo dehidracije in hrbet – nekaj ne dela. Želim vam dobro razpravo in še enkrat obžalujem no, da me je ravno v tem, ključnem trenutku v hrbtu zbodlo. Ampak upam, da boste imeli lepo in uspešno razpravo. Hvala.”

Erjavec je potem odšel iz dvorane in se držal za hrbet.

V uvodu je bilo sicer napovedano, da bo minister za zunanje zadeve predčasno zapustil okroglo mizo z naslovom “OVSE včeraj, danes, jutri”. Karl Erjavec, ki je sicer maratonec v slovenski politiki, saj je praktično od leta 2004 na ministrski funkciji, z leto in pol dolgo prekinitvijo v Pahorjevem mandatu 2008 – 2011. Nedavno je novinarjem dejal, da bo zadnje leto mandata precej pestro in naporno. “Dejstvo je, da se bližajo volitve, in je zelo težko usklajevati določene stvari”.

Minister Erjavec je bil 22. marca na ministrskem srečanju Globalne koalicije zoper Daesh v Washingtonu, kjer se je srečal tudi z ameriškim državnim sekretarjem za zunanje zadeve Rexom Tillersonom in ker je v ZDA odpotoval v torek ter se v Slovenijo vrnil v četrtek, je ob časovni razliki in večurnem sedenju na letalu to vsekakor podvig. Spomnimo se samo, kako so zaradi slabosti in izčrpanosti med zadnjo predsedniško volilno kampanjo demokratsko kandidatko Hillary Clinton po slovesnosti ob 11. septembru varnostniki odnesli v limuzino.

Njena osebna zdravnica je kasneje izjavila: “Hillary Clinton je zdrava in pripravljena za predsednico”. In kaj reči na koncu? “Karel Erjavec je zdrav in pripravljen za …..?”.

logo-topnews (1)

 

 

COMMENTS

Wordpress (2)
  • comment-avatar
    Anton Slapnik 7 let

    neudobni sedeži na falkonu in nečista ustekleničena voda naredita svoje pri še tako natreniranemu poglavarju članov predjamskega društva z najnižjimi pokojninami v EU

  • comment-avatar
    Srečko Pisnik 6 let

    Kakorkoli……kaj vse “delajo politiki z menoj” je groza……a žal ne samo z menoj……. ker pa sem človek, ki želim iz osnove le dobro in izumljam pripomočke za boljše, udobnejše in zdravo življenje ljudi, mi je bilo to “všečno”(ni pravi izraz ker ne maram videti trpečih ljudi, čeprav si nekateri to zaslužijo z oz. na to, koliko trpljenja povzročajo drugim)….. in vem, da se to ministru ne bi zgodilo, če bi potoval za EASEBelt pasom. Zakaj vem. Nekateri podjetniki že potujejo, pa še meritve na Fakulteti za šport to potrjujejo……… Nič. Bom pisal še na ministrstvo za zunanje zadeve. Mogoče me pa bodo v raziskavah tam podprli, ko me ministrstvo za gospodarstvo ne :-). Pa gospod minister. Želim vam zdravja.