Neverjetno sprenevedanje ameriških kongresnikov: Obama je prisluškoval Trumpu, vendar je to počel legalno! – TOPNEWS.si

Neverjetno sprenevedanje ameriških kongresnikov: Obama je prisluškoval Trumpu, vendar je to počel legalno!

Neverjetno sprenevedanje ameriških kongresnikov: Obama je prisluškoval Trumpu, vendar je to počel legalno!

Prisluškovanje Donaldu Trumpu je bilo legalno, je sporočil predsedujoči ameriškega kongresnega Odbora za obveščevalna vprašanja Devin Nunes in tako potrdil besede predsednika Trumpa, ki jih je nedavno tega zanikal Federalni preiskovalni biro (FBI).

Član predstavniškega doma Nunes je dejal, da predsednik Trump v času prisluškovanja ni bil predmet preiskave in dodal, da so bila imena predstavnikov ameriškega predsednika Trumpa pridobljena iz obveščevalnih podatkov, kar bi se lahko izkazalo kot kršitev zakona.

Prisluškovanje 45. predsedniku ZDA Trumpu ni bilo povezano s preiskavo o zvezah njegovih najožjih sodelavcev z Rusijo, je pojasnil predsedujoči Odbora za obveščevalna vprašanja Devin Nunes.

Nunes je še povedal, da so bili podatki pridobljeni oziroma je bil Donald Trump pod prisluhi v obdobju, ki vključujejo mesec november in december 2016 ter januar 2017.

“Imel sem vpogled v obveščevalne podatke, ki jasno kažejo, da je bil novoizvoljeni predsednik Donald Trump skupaj s svojim timom najmanj milo rečeno nadzorovan”, je poudaril kongresnik Nunes.

Ameriški predsednik Donald Tramp je 4. marca letos preko Twitterja obtožil administracijo bivšega predsednika ZDA Baracka Obame prisluškovanja njegovim telefonskim pogovorom v Trumpovem stolpu, v času predvolilne kampanje pred ameriškimi predsedniškimi volitvami novembra 2016.

logo-topnews (1)

 

 

COMMENTS

Wordpress (2)
  • comment-avatar
    xtc 7 let

    Zelopravno sporna zadeva;sploh ;če se izkaže da je šlo za prisluškovanje brez sodnih nalogov in utemeljenih razlogov:

  • comment-avatar
    dež 7 let

    Da so mu prisluškovali in to z Obamino vednostjo, je bilo jasno že ves čas. V nasprotnem bi se Obama zagotovo oglasil po Trumpovih očitkih v zvezi s tem. Pa se ni, se je le njegov tiskovni predstavnik, kar je dovolj povedno samo od sebe.