Napad v Antwerpnu: Napadalec poskušal z vozilom zapeljati v pešce – TOPNEWS.si

Napad v Antwerpnu: Napadalec poskušal z vozilom zapeljati v pešce

Napad v Antwerpnu: Napadalec poskušal z vozilom zapeljati v pešce

Neki moški je poskušal v Antwerpnu z avtomobilom zapeljati v pešce. Belgijska policija ga je aretirala. Izkazalo se je, da ima napadalec belgijsko državljanstvo in je severnoafriškega rodu. Zapeljati je nameraval v cono za pešce, ki je bila polna ljudi.

Aretirani napadalec je identificiran kot Mohamed R. in je star 39 let.

Napadalec je z vozilom najprej prevozil rdečo luč, vendar ga je policija pravočasno prestregla pred vhodom v cono za pešce.

Z vozilom, opremljenim s francoskimi registrskimi tablicami, je pokušal s polno hitrostjo vstopiti v ulico Meir, znano kot “Shoping” promenado. Napadalec je bil oblečen v kamuflažno obleko. Policija ga je aretirala in odpeljala na zaslišanje, je dejal tiskovni predstavnik lokalne policije na tiskovni konferenci za medije v Antwerpnu.

Po poročanju lokalnih medijev je policija v avtomobilu našla nože in drugo orožje ter “sumljive predmete”.

Na kraju dogodka se je nahajalo veliko število policistov, kot tudi protiteroristična enota, poroča belgijski “De Standaard”.

Vodja antwerpske policije Serge Muyters se je zahvalil v imenu celega mesta Antwerpen vojakom, ki so posredovali, policijskim službam in silam za specialna posredovanja.

Belgijski mediji poročajo, da se ocenjuje, da naj bi bil napadalec radikaliziran musliman.

V času napada je bila ulica polna pešcev.

Belgijski premier Charles Michel je pohvalil hiter odziv policije.

Incident je sledil dan po tem, ko so obeležili obletnico napada v Bruslju, v katerem je bilo ubitih 32 oseb in dan po tem, ko je v Londonu prav tako izveden napad z vozilom na pešce.

Teroristična organizacija Islamska država je prevzela odgovornost za včerajšnji napad v Londonu, kjer so umrle štiri osebe, 40 pa je poškodovanih, od tega 27 hujše, poroča Reuters Reuters.

logo-topnews (1)

 

 

COMMENTS

Wordpress (0)