Lavrov: Odnosi med Rusijo in ZDA so trenutno na “Stand by-u” – TOPNEWS.si

Lavrov: Odnosi med Rusijo in ZDA so trenutno na “Stand by-u”

Lavrov: Odnosi med Rusijo in ZDA so trenutno na “Stand by-u”

Minister za zunanje zadeve Rusije Sergej Lavrov je danes na Vojaški akademiji ruskega Generalštabam izjavil, da so odnosi med Rusijo in ZDA na čakanju. Za ameriškega predsednika Donalda Trumpa in voditeljico Nacionalne fronte ter predsedniško kandidatko Francije Marine Le Pen dejal, da nista “marginalca in populita”, temveč “realista in antiglobalista”.

Odnosi Moskve in Washingtona so za zdaj na “stand by-u”. Razlog za to vidi v tem, da je ameriška administracija še vedno v fazi formiranja in nastajanja, je dejal minister za zunanje zadeve Rusije Sergej Lavrov.

“Naši ameriški kolegi, nova ameriška administracija do sedaj ni izpopolnila vse možne kapacitete v State Departmentu, v Ministrstvu za trgovino in drugih predstavništvih. Zaradi tega se trenutno nahajamo v poziciji “čakanja”, je pojasnil minister Lavrov v svojem govoru na Vojaški akademiji generalštaba oboroženih sil Rusije.

Minister Sergej Lavrov je med drugim danes izjavil, da predsednik ZDA Donald Trump in kandidatka za predsednico Francije Marine Le Pen nista “marginalca” ali “populista”.

“Sam ne bi, niti predsednika Donalda Trumpa, niti predsedniško kandidatko Marine Le Pen, označil kot “marginalca” zato, ker v popolnosti ustrezata principom, na katerih sta zgrajeni tako ameriška, kot tudi francoska država, je dejal minister Lavrov pred avditorijem na Vojaški akademiji ruskega Generalštaba.

Lavrov je še dejal, da karakteristika “populisti” prav tako ni ustrezna za Donalda Trumpa in Marine Le Pen in da bi ju prej ocenil kot “realista in antiglobalista”.

logo-topnews (1)

 

 

COMMENTS

Wordpress (0)